Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Šaha turnīra "RTU Open" ceturtā diena: līderu vidū divi Latvijas pārstāvji un divi juniori

Andrejs Siliņš

Šaha turnīra "RTU Open" ceturtā diena: līderu vidū divi Latvijas pārstāvji un divi juniori
Igors Kovaļenko
Foto: RTU Komunikācijas nodaļa

Rīgā, starptautiskajā izstāžu centrā "Ķīpsala" turpinās Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) organizētais Baltijā lielākais starptautiskais šaha turnīrs "RTU Open 2014". Noslēdzoties A turnīra 3. kārtai, līderos izvirzījušies desmit šahisti, kuri katrs izcīnījuši trīs uzvaras. Viņu vidū ir divi Latvijas šahisti un divi 18 gadu jauni talanti.

Līderos izvirzījies Ungārijas lielmeistars, astoņpadsmitgadīgais Ričards Rapports (2704 ELO punkti), kurš pasaules junioru rangā ieņem 2. vietu un arī «RTU Open» startē ar 2. numuru, kā arī uzlecošā ASV šaha zvaigzne, 1995. gadā dzimušais Daniels Naroditskis (2587 ELO punkti). Viņš ievērību izpelnījies ne tikai ar panākumiem šahā, bet arī sarakstot divas šaha spēlei veltītas grāmatas, no kurām pirmo sācis rakstīt 12 gadu vecumā.

Turnīra līderu grupā ierindojušies arī divi Latvijas lielmeistari — Igors Kovaļenko (2650 ELO punkti) un Arturs Neikšāns (2572 ELO punkti). I. Kovaļenko dzimis Novomoskovskā, Ukrainā, bet šobrīd dzīvo Rīgā. Latviju viņš pārstāv no 2013. gada un jau paguvis kļūt par divkārtēju valsts čempionu. Latvijas izlases sastāvā startējis arī nesen notikušajā šaha olimpiādē Trumsē, Norvēģijā. A. Neikšāns šaha olimpiādēs startējis jau četras reizes un divas reizes triumfējis Latvijas čempionātā (1999. un 2011. gadā).

Vietu līderu grupā, izcīnot trīs uzvaras, saglabājis arī Venecuēlas lielmeistars Eduardo Bonelli Iturizaga (2653 ELO punkti), igauņu lielmeistars Kaido Kulaots (2567 ELO punkti), Nīderlandes lielmeistars Benjamins Boks (2587 ELO punkti), krievu lielmeistars Aleksejs Gavrilovs (2505 ELO punkti), armēņu lielmeistars Hrants Melkumjans (2655 ELO punkti) un spāņu starptautiskais meistars Riveiro Ingido Argandona (2423 ELO punkti), kuram 3. kārtā izdevās pārspēt baltkrievu lielmeistaru Alekseju Aleksandrovu (2595 ELO punkti).

Turnīra 4. kārtā, kas sāksies 19. augustā plkst. 16, līderi tiksies savā starpā – R. Rapports ar D. Naroditski, I. Kovaļenko ar A. Gavrilovu, A. Neikšāns ar H. Melkumjanu, B. Iturrizaga ar K. Kulaotsu un I. Argandona ar B. Boku.
Ir sācies arī «RTU Open» B turnīrs, kura reitingfavorīts ir jaunais Latvijas šahists Arturs Bernotas (2263 ELO punkti). Savukārt C turnīrā aizvadītas jau 5 kārtas un vadībā ar 4,5 punktiem ir divi Nīderlandes šahisti — Arjons Severijnens (2176 ELO punkti) un Martijns Bloms (2020 ELO punkti).

Līderu spēles līdz pat festivāla noslēgumam 24. augustā var vērot klātienē. Skatītājiem ieeja brīva. Ir nodrošinātas arī līderu spēļu tiešraides, kuras var skatīties festivāla mājaslapā RTU Open un Latvijas Šaha federācijas mājaslapā LATVIJAS ŠAHA FEDERĀCIJA »

Informāciju sagatavoja
Baiba Roga
RTU Komunikācijas nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste