Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Šahists Kantāns ar divām uzvarām sācis Eiropas čempionātu

Šahists Kantāns ar divām uzvarām sācis Eiropas čempionātu
Eiropas čempionāta šahā dalībnieki

Latvijas šahists Toms Kantāns ar divām uzvarām sācis Batumi notiekošo Eiropas čempionātu, kas viņam kopvērtējumā sacensību ievadā dod dalītu 23.vietu.

Kantāns čempionātā izlikts ar 129.numuru un pirmajā dienā uzvarēja Narminu Sojunlu no Azerbaidžānas, kuram ir 281.numurs, bet otrajā kārtā apspēlēja arī 20 gadus veco krievu Grigoriju Oparinu, kuram ir 52.numurs.

Līdz ar to jau tagad skaidrs, ka trešajā kārtā Kantānam būs nopietns pārbaudījums, jo vajadzēs spēkoties ar kādu citu augšgalā esošu sportistu. Virs latvieša ir tikai viens ar zemāku numuru izlikts sportists.

Pa diviem punktiem pēc pirmajām divām dienām ir 33 šahistiem.

Čempionātā ar 38.numuru izlikts Latvijas pārstāvis Igors Kovaļenko, kurš pirmajā kārtā nespēja gūt uzvaru, bet svētdien otrajā kārtā pieveica Giorgi Bagaturovu. Līdz ar to viņš šobrīd ar 1,5 punktiem kopvērtējumā dala 90.pozīciju.

Vēl no Latvijas pārstāvjiem 125.vietu ar punktu dala Arturs Bernots, kurš izlikts ar 170.numuru. Tāpat pa punktam ir arī Ņikitam Meškovam un Dmitrijam Tokranovam, kuri atrodas dalītā 198.pozīcijā. Turnīrā Meškovs izlikts ar 115.numuru, kamēr Tokranovam ir 204.numurs.

Čempionātā piedalās nedaudz vairāk nekā 300 sportisti. Turnīrs ar 100 000 eiro balvu fondu risināsies līdz 28.martam ar vienīgo brīvdienu piektdien, 23.martā. Eiropas čempionāts ir pasaules šaha čempiona titula kvalifikācijas cikla sastāvdaļa, tādēļ 23 labākie spēlētāji iegūs tiesības spēlēt Pasaules kausa izcīņā.

2016.gadā Latviju pārstāvošais Ukrainas pilsonis Kovaļenko kļuva par Eiropas vicečempionu, bet pērn zaudējums pēdējā kārtā Rīgā dzimušajam Vācijas pārstāvim Danielam Fridmanam viņam liedza kvalificēties Pasaules kausam, noslēgumā paliekot 42.pozīcijā.


, 2018-03-18 19:38, pirms 6 gadiem
Ļoti sakarīgs virsraksts "Šahistam Kantāns ar divām uzvarām sācis Eiropas čempionātu"
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.