Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Šahiste Bērziņa izcīna piekto vietu Eiropas čempionātā ātrajā šahā

Šahiste Bērziņa izcīna piekto vietu Eiropas čempionātā ātrajā šahā
Ilze Bērziņa
Foto: ewcc2017.eu

LETA. Latvijas šahiste Ilze Bērziņa svētdien ieņēma piekto vietu Polijas pilsētā Katovicē notikušajā Eiropas čempionātā ātrajā šahā jeb rapidā.

Latvijas pārstāve 11 kārtās tika pie 7,5 punktiem. Tādu pat rezultātu sasniedza vēl piecas šahistes, pēc papildu rādītājiem Bērziņai šajā kompānijā paliekot trešajai, kamēr Viktorija Čerņaka ar tādu pat sniegumu tika pie bronzas medaļas.

Par uzvarētāju kļuva Itāliju pārstāvošā Olga Zimina, kura ieguva astoņus punktus. Zimina piektdien kļuva arī par Eiropas čempioni ātrspēlē jeb blicā.

Tikmēr kopējā vērtējumā Bērziņa ieņēma 121.vietu, kamēr no Latvijas pārstāvjiem labākais bija lielmeistars Igors Kovaļenko, kurš ierindojās 18.vietā.

Viņš tika pie 8,5 punktiem, lai arī pēc sestdienas, kad tika aizvadītas pirmās sešas kārtas, bija izcīnījis maksimāli iespējamos sešus punktus.

Par Eiropas čempionu kļuva Maksims Vavuļins no Krievijas, kurš tika pie desmit punktiem.

Tāpat no Latvijas šahistiem 31.vietu ieņēma Normunds Miezis, bet divas pozīcijas zemāk palika Ņikita Meškovs, abiem arī tiekot pie 8,5 punktiem. Vēl pirmajā simtniekā tika Toms Kantāns, kurš ieņēma 49.vietu, kamēr Artūrs Neikšāns palika 104., bet Verners Putka 111.vietā.

Tikmēr no citiem Latvijas šahistiem savās vecuma grupās desmitniekā tika vēl Madara Golsta, kura ar 5,5 punktiem bija sestā U-14 vecuma grupā.

Jau vēstīts, ka Kovaļenko piektdien izcīnīja sesto vietu Eiropas čempionātā ātrspēlē jeb blicā, kamēr U-14 vecuma grupā meitenēm pie sudraba medaļas tika Golsta.

Pērn Eiropas čempionātā ātrspēlē Kovaļenko ieņēma 15.vietu.

Latviju šajās sacensībās, kurās ātrspēlē piedalījās 1091 šahists, bet ātrajā šahā startēja 1181 dalībnieks, pārstāvēja 55 dalībnieki, līdz ar to Latvija bija trešā pārstāvētākā valsts čempionātā pēc Polijas un Čehijas.

Ātrspēlē jeb blicā dalībniekiem katrā partijā apdomai bija tikai trīs minūtes, kā arī papildus divas sekundes katram gājienam, savukārt ātrajā šahā katrai partijai bija atvēlētas 15 minūtes un papildus desmit sekundes katram gājienam.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2017-12-17 23:38, pirms 6 gadiem
Leģenda! Ilggadība!
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.