Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Širovs uzvar "RTU Open 2015"

Širovs uzvar "RTU Open 2015"
Publicitātes foto

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) organizētajā starptautiskajā šaha festivālā "RTU Open 2015", kas ir Baltijā lielākais un viens no prestižākajiem starptautiskajiem šaha festivāliem Ziemeļeiropā, ir uzvarējis Latvijas superlielmeistars, turnīra otrais numurs Aleksejs Širovs (2702 ELO punkti), kurš turnīra deviņās kārtās guva 7,5 punktus.

A. Širovs izcīnīja sešas uzvaras, bet trijās partijās spēlēja neizšķirti. Identisks rezultāts ir turnīra desmitajam numuram (2612 ELO punkti) armēņu lielmeistaram Robertam Hovhannisjanam (Robert Hovhannisyan), taču labāki papildrādītāji un turnīra uzvarētāja gods tika A. Širovam. Jāatzīmē, ka, uzvarot šajā turnīrā, A. Širova reitings ar 1. septembri būs 2712 ELO punkti, kas šobrīd viņu ierindo 34. vietā pasaules reitingā. Savukārt sieviešu konkurencē par uzvarētāju kļuva turnīra 36. numurs (2456 ELO punkti) Polijas lielmeistare Monika Sočko (Monika Socko).

Trešajā vietā ar septiņiem izcīnītiem punktiem ierindojās turnīra 11. numurs (2600 ELO punkti) Kazahstānas lielmeistars Rinats Džumabajevs (Rinat Jumabayev), kurš izcīnīja septiņas uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus. Jāatzīmē, ka R. Džumabajevs uzvarēja ātrspēlēs turnīrā (rekordliels dalībnieku skaits – 191), izcīnot 9,5 no 11 punktiem. Ceturtajā vietā ar identisku punktu skaitu ierindojās turnīra pirmais numurs Latvijas superlielmeistars Igors Kovaļenko (2702 ELO punkti), kurš izcīnīja sešas uzvaras, divas reizes nospēlēja neizšķirti un vienreiz zaudēja.

B turnīrā uzvarēja Latvijas nacionālais meistars Imants Kārkliņš (2219 ELO punkti), izcīnot astoņus no deviņiem punktiem. C turnīrā uzvaru guva Spānijas šahists Tornajs Gomezs Hosū (Tornay Gomez Josu), izcīnot sešus no septiņiem punktiem. D turnīrā uzvarēja Latvijas šahists Daniels Bogorods, gūstot sešus no septiņiem punktiem.

Vairāk informācijas par turnīru — festivāla mājaslapā rtuopen.lv

Informāciju sagatavoja:
Ēriks Badamšins,
RTU Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists


, 2015-08-17 15:00, pirms 9 gadiem
Šajā preses relīzē, redzu to ko gribētu no SC autoriem redzēt, kad saceriet savus rakstus, lai sportistu vārdi, uzvārdi iekavās būtu, kādi tie ir oficālās federāciju vai līgu mājaslapās, nevis tikai latviskojumi, īpaši tas attiecas uz jaunāko modi atveidot latviski zviedrus
, 2015-08-17 15:03, pirms 9 gadiem
Īpašs prieks par eksvalmierieša Aivara Skujas sasniegumu A turnīrā. Iegūt 5 punktus tik nopietnās sacensībās 72 gadu vecumā - visu cieņu!
, 2015-08-17 15:11, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: Šajā preses relīzē, redzu to ko gribētu no SC autoriem redzēt, kad saceriet savus rakstus, lai sportistu vārdi, uzvārdi iekavās būtu, kādi tie ir oficālās federāciju vai līgu mājaslapās, nevis tikai latviskojumi, īpaši tas attiecas uz jaunāko modi atveidot latviski zviedrus
Precīzi manas domas! Šis raksts arī brīnišķīgi parāda, ka nerodas nekādas grūtības pārskatīt tekstu u.tml. muļķības, ar ko dažs labs mēģina aizbildināties.. taču rakstot šādi, jūtami samazinātos komentāru skaits pie konkrētajiem rakstiem un tas jau vairs nav ne portāla, ne autoru interesēs, tur arī visa 'sāls'.
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.