Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Krievs Fedosejevs uzvar Tāla piemiņas turnīrā ātrajā šahā

Krievs Fedosejevs uzvar Tāla piemiņas turnīrā ātrajā šahā
Mihaila Tāla memoriāls. Foto: Ģirts Ozoliņš/f64

Krievu sportists Vladimirs Fedosejevs trešdien Rīgā uzvarēja Mihaila Tāla piemiņas turnīrā ātrajā šahā, kurā bija 25 000 eiro liels balvu fonds.

Sacensībās piedalījās gandrīz 300 sportisti, divu dienu laikā izspēlējot 11 kārtas, šajā laikā Fedosejevam savācot iespaidīgus 9,5 punktus. Čempions guva astoņas uzvaras un trīs cīņas noslēdza neizšķirti.

Otro vietu ar deviņiem punktiem izcīnīja čehs Davids Navara, bet viņam sekoja septiņi sportisti ar 8,5 punktiem, kuru vidū bija arī piekto vietu izcīnījušais mājinieks Igors Kovaļenko.

Fedosejevs bija viens no turnīra galvenajiem konkurentiem, jo pirms turnīra viņam bija otrais lielākais reitings - 2736. Lielāks bija vienīgi ukrainim Vladimiram Oniščukam, kurš ar septiņiem punktiem noslēgumā palika piecdesmitnieka beigās. Pēc pirmās dienas līderis ar maksimālajiem sešiem punktiem bija spānis Migels Munjoss, bet otrajā viņš četras reizes cīnījās neizšķirti un pēdējā duelī zaudēja Navaram, kas noslēgumā ar astoņiem punktiem deva desmito vietu.

Otrs labākais mājinieks ar astoņiem punktiem bija Ņikita Meškovs, bet pa septiņiem punktiem iekrāja Normunds Miezis, Vladimirs Svešņikovs, Laura Rogule un Ilze Bērziņa.

Starp dalībniekiem bija vairāk nekā 50 lielmeistari, ieņemot pirmās 25 vietas.

Kā zināms, Mihaila Tāla memoriāls notiek prestižā "Grand Prix" turnīra šahā ietvaros. Ceturtdien tiks aizvadītas ātrspēles sacensības ar 10 000 eiro balvu fondu.

Pasaules čempiona Mihaila Tāla piemiņas turnīra rezultāti ātrajā šahā

V.ŠahistsValstsPunkti
1.Vladimirs FedosejevsKrievija9.5
2.Davids NavaraČehija9.0
3.Rasmuss SvansVācija8.5
4.Vitālijs BernadskisUkraina8.5
5.Igors KovaļenkoLatvija8.5
6.Sergejs FjodorčuksUkraina8.5
7.Maksims ČigajevsKrievija8.5
8.Vladislavs KovaļovsBaltkrievija8.5
9.Jevgēņijs AleksejevsKrievija8.5
10.Migels MunjossSpānija8.0

Pēteris Kripans uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans junioros un Jānis Āriņš veterāniem aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, bet Ričardam Osītim junioru konkurencē un Jānim Lelim veterāniem sudraba medaļas, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.