Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Jaunā šahiste Kuzņecova izcīna septīto vietu PČ kadetiem

Jaunā šahiste Kuzņecova izcīna septīto vietu PČ kadetiem
Marija Kuzņecova Spānijā. Foto: Diāna Matisone

Latvijas jaunā šahiste Marija Kuzņecova Spānijā izcīnījusi septīto vietu pasaules čempionātā kadetiem jeb jauniešiem vecuma grupās U8, U10 un U12. Šis Latvijai jauniešu sacensībās ir labākais rezultāts kopš 2006. gada.

Spānijā notikušajā čempionātā Kuzņecova ar astoņiem punktiem no 11 ieņēma augsto septīto vietu 82 dalībnieču vidū U-8 grupā, sacensības noslēdzot ar piecām uzvarām pēc kārtas, šajā laikā pieveicot arī reitinga favorīti Rašelu Lī no ASV.

Šī ir labākā Latvijas vieta jaunatnes čempionātos kopš 2006.gada, kad Katrīna Amerika (Šķiņķe) ierindojās piektajā vietā U16 grupā. Savukārt Kuzņecovas iespētie astoņi punkti ir labākais rādītājs kopš 2002. gada, kad Laura Rogule ar 9,5 punktiem kļuva par pasaules čempioni U14 grupā.

Iepriekš šogad Kuzņecovas 14. vieta bija labākā Latvijas šahistiem arī Rīgā notikušajā Eiropas čempionātā jauniešiem.

Vēl meitenēm Spānijā 49. vietu ar 6 punktiem U12 grupā (100 dalībnieces) ieņēma Agnesa Stepania Ter-Avetisjana, 79. vietā ar 4,5 punktiem ierindojās Sofija Sergejeva, bet U10 grupā (111 dalībnieces) 83. vietā ar 4,5 punktiem palika Ieva Valeine.

Zēniem U8 (131 šahists) Arsēnijs Derbeņevs ar 5,5 punktiem finišēja 67. pozīcijā. U10 milzīgā konkurencē (201 dalībnieks) labāko simtniekā izdevās iekļūt Arsēnijam Savičevam, kurš ar sešiem punktiem (uzvaras pēdējās četrās partijās) noslēgumā pacēlās uz 90. vietu. Savukārt U12 Jevgēņijs Spriņģis ar 5 punktiem palika 123. vietā, bet divus gadus jaunākais Germans Sergejevs ar 3,5 punktiem finišēja 181. starp 198 konkurentiem.

Oktobrī Grieķijā notikušajā pasaules čempionātā vecākajās grupās (U14, U16, U18) labākais bija Iļja Semjonovs, kurš ierindojās 19. vietā U16 grupā, kas bija mūsu jauno šahistu augstākā vietā pēdējo desmit gadu laikā.

Izmantotie resursi:
https://www.sahafederacija.lv/


Pēteris Kripans uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans junioros un Jānis Āriņš veterāniem aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, bet Ričardam Osītim junioru konkurencē un Jānim Lelim veterāniem sudraba medaļas, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.