Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Širovs starp līderiem pēc septītās kārtas RTU šaha turnīrā

Širovs starp līderiem pēc septītās kārtas RTU šaha turnīrā
Igors Kovaļenko un Aleksejs Širovs
Foto: sahafederacija.lv

Šodien Rīgas Tehniskās universitātes 5. Starptautiskais šaha festivālā tiek aizvadīta priekšpēdējā diena. Pēc septiņām aizvadītām kārtām turnīra vadībā ar sešiem iegūtiem punktiem no septiņiem Aleksejs Širovs (Latvija, 2702 ELO punkti), Roberts Hovhannisjans (Armēnija, 2612 ELO punkti) un Tals Barons (Izraēla, 2524 ELO punkti).

Līderu trio seko četri sportisti ar 5,5 punktiem, kuru vidū ir arī Latvijas pārstāvis Igors Kovaļenko (2702 ELO punkti). Širovam, Hovhannisjanam un Baronam pa pēdām min arī Polijas šahists Bartošs Socko (2622 ELO punkti), 2001. gadā dzimušais indietis Čopra Arjans (2402 ELO punkti) un vācietis Jans Kristians Šrēders (2473 ELO punkti).

16. vietu kopvērtējumā ar pieciem punktiem ieņem Latvijas šahists Oļegs Krivonosovs (2462 ELO punkti). Pārējie Latvijas pārstāvji ir ārpus labāko divdesmitnieka. Kopumā sacensībās piedalās 191 šahists. Turnīrs noslēgsies rīt, tā balvu fonds ir 20 tūkstoši eiro. Šodien plkst. 17:00 startēja astotā kārta, bet rīt plkst. 11:00 sāksies pēdējā - devītā - kārta.

Pagājušajā gadā par ievērojamākajiem turnīra dalībniekiem kļuva divi lielmeistari ar reitingu virs 2700 – Aleksejs Širovs un Ričards Rapports (Ungārija). Tāpat piedalījās daudzi citi augsta līmeņa lielmeistari, kuru vidū bija arī Eduardo Iturrizaga Bonelli (Venecuēla), Hrants Melkumjans (Armēnija) un Latvijā labi zināmie Igors Kovaļenko un Daniels Fridmans (Vācija). A turnīrs pulcēja 212 dalībniekus no 36 valstīm, tajā skaitā 35 lielmeistarus un 120 titulētus šahistus. Kopā visos klasiskā šaha turnīros piedalījās 400 dalībnieki. Līdzīgi kā pēdējos gados, arī pagājušgad dalībnieku skaits un citi turnīru raksturojošie skaitļi ir rekordlieli Latvijas šaha vēsturē.

Izmantotie resursi:
RTU OPEN 2015