Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Dambretists Valneris izcīnījis trešo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā

Dambretists Valneris izcīnījis trešo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā
Guntis Valneris (pa kreisi) pēc otrās vietas izcīnīšanas posmā Ķīnā. Foto: fdmj.org

Latvijas dambretes veterāns Guntis Valneris izcīnījis trešo vietu Pasaules kausa sezonas noslēguma kopvērtējumā.

Sezona noslēdzās ar piecu zvaigžņu posmu Ķīnā, kurā Valneris guva otro vietu, paliekot vienīgi aiz krieva Alekseja Čižova. Otrais viņš bija arī pirms mēneša notikušajā iepriekšējā vienas zvaigznes posmā Izraēlā, kur labākais bija Vācijas pārstāvis Vadims Virnijs.

Kopā šogad notika septiņi etapi, Valnerim uz goda pjedestāla kāpjot trijos no tiem, bet reizi dāmu konkurencē trešo vietu guva Jeļena Česnokova un reizi trešā bija arī viņas trenere Zoja Golubeva.

Pasaules kausa kopvērtējumā kopā tika skaitīti 2017. un 2018. gadā izcīnītie punkti. Vīriem par čempionu kļuva Čižovs, kuram sekoja cits krievs Aleksandrs Grigorjevs un Valneris. Kopā kopvērtējuma tabulā iekļauti 467 dambretisti. Savukārt dāmām triumfēja krieviete Matrjona Hogovicina, bet no Latvijas sportistēm labākā bija 11. vietu izcīnījusī Česnokova, kamēr Golubeva šoreiz palika 17. pozīcijā.

Kā zināms, sešpadsmitkārtējā pasaules čempione Golubeva nākamajā pirmdienā Rīgā sāks cīņu par pasaules čempiones titulu, viesnīcā "Kempinski" tiekoties ar 2016. gada čempioni Natāliju Sadovsku no Polijas. Sadovska Pasaules kausa kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu. Sacensības ilgs līdz 30. novembrim, pirmās vietas ieguvējai saņemot 10 000 eiro balvu, kamēr zaudētāja tiks pie 7000 eiro.


Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.