Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

"RTU Open 2015" - pēc ceturtās dienas vadībā Latvijas pārstāvis Širovs

Rolands Eliņš

"RTU Open 2015" - pēc ceturtās dienas vadībā Latvijas pārstāvis Širovs
Foto: Rtuopen.lv

Turpinās Baltijas valstīs lielākais un viens no prestižākajiem starptautiskajiem šaha festivāliem Ziemeļeiropā «RTU Open 2015». 14. augustā noslēdzās A un B turnīru sestā kārta, pēc kuras galvenajā turnīrā ar 5,5 punktiem (5 uzvaras un viens neizšķirts) ir divi līderi:Latvijas superlielmeistars Aleksejs Širovs (2702 ELO punkti), kurš turnīrā izlikts ar 2. numuru, un turnīra 10. numurs (2612 ELO punkti) Armēnijas lielmeistars Roberts Hovhannisjans.

Turnīra līderiem ir trīs tuvākie sekotāji, kas atpaliek par pus punktu. Sekotāju vidū ir divi lielmeistari Tāls Barons (Izraēla) un Rinats Džumabajevs (Kazahstāna).Savukārt par pārsteigumu parūpējies 2000. gadā dzimušais Polijas jaunais šahists Igors Janiks (2293 ELO punkti), kurš šobrīd ierindojas augstajā trešajā vietā, neskatoties uz to, ka turnīrā izlikts ar 84. numuru.

Pirmajā divdesmitniekā ar 4,5 punktiem atrodas vēl vairāki Latvijas pārstāvji: ar 1. numuru izliktais superlielmeistars Igors Kovaļenko (2702 ELO punkti), lielmeistars Normunds Miezis (2511 ELO punkti), starptautiskais meistars Oļegs Krivonosovs (2462 ELO punkti).

Ceturtdien vakarā sākās arī pēdējie divi festivālā ietilpstošie klasiskā šaha turnīri, kuros festivāla dalībnieku skaitam pievienojās vēl attiecīgi 61 un 84 šahisti. Tādējādi jau otro gadu pēc kārtas festivāla dalībnieku skaits ir precīzi 400. Svētdien notiks arī ātrspēles turnīrs, kurā arī ir aicināts piedalīties ikviens šaha spēles cienītājs.

Šovakar, 14. augustā, plkst. 17:00 starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Ķīpsalas ielā 8 notiks turnīra septītā kārta. Skatītājiem ieeja brīva. Tiek nodrošinātas arī līderu spēļu tiešraides, ko var vērot festivāla mājaslapā RTU Open un Latvijas Šaha federācijas (LŠF) mājaslapā LATVIJAS ŠAHA FEDERĀCIJA »

Visos sacensību turnīros tiks skaitīts starptautiskais ELO reitings. Festivāla balvu fonds – 20 000 EUR. No tiem 15 500 EUR paredzēti galvenajam A turnīram, kura uzvarētājs saņems 2500 EUR.

Vairāk informācijas par turnīru un spēļu kalendārs — festivāla mājaslapā rtuopen.lv

Informāciju sagatavoja:
Ēriks Badamšins,
RTU Komunikācijas nodaļas
sabiedrisko attiecību speciālists