Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

12 šaha lielmeistari sadalīs visu laiku lielāko balvu fondu

12 šaha lielmeistari sadalīs visu laiku lielāko balvu fondu
Magnuss Kārlsens. Foto: AP/Scanpix

Jau 19. maijā startēs otrais no pieciem šaha turnīriem, kurā 12 lielmeistari, tajā skaitā arī pašreizējais čempions, Magnuss Kārlsens, spēlējot tiešsaistes režīmā, sadalīs visu laiku lielāko balvu fondu šāda veida turnīros - vienu miljonu ASV dolāru.

Šī brīža reitinga līderis gan klasiskajā, gan ātrajā šahā jeb rapidā Magnuss Kārlsens 3. maijā uzvarēja paša vārdā nosauktajā turnīrā, kas ilga 16 dienas un kura balvu fonds bija 250000 ASV dolāru. Uzvarētājs tikai pie 70 tūkstošiem. Tagad kļuvis zināms, ka tas bija tikai starts šaha seriālam “Magnus Carlsen Chess Tour”, kura otrais posms “Lindores Abbey Rapid Challenge” startēs jau 19. maijā un tiks aizvadīts pēc rapida noteikumiem – apdomas laiks 15 minūtēs +10 sekundes par gājienu.

Ja pirmajā turnīrā piedalījās astoņi šahisti, tad šoreiz spēlēs jau 12 lielmeistari – bez Kārlsena arī ķīnieši Dins Līdžens (pasaules reitingā rapidā 3. vieta), Vejs Jī (16) un Jū Jaņjī (23), krievi Aleksandrs Griščuks (7), Daniils Dubovs (12) un Sergejs Karjakins (33), kā arī pirmā turnīra finālists Hikari Nakamura (4) un Veslijs So (21) no ASV, armēnis Levons Aronjans (8), polis Jans Kšistofs Duda (10) un irānis Alireza Firudža (37) no Irānas.

Šahisti vispirms izspēlēs viena apļa turnīra, pēc kura astoņi labākie iekļūs ceturtdaļfinālā. Izslēgšanas mačos katra kārta risināsies līdz trim uzvarām, bet balvu fonds “Lindores Abbey Rapid Challenge” būs 150 000 ASV dolāru, no kuriem finālisti saņems gandrīz pusi – 45 000 uzvarētājiem, 27 000 finālistam. Kvartets, kurš netiks ceturtdaļfinālā tiks pie mierinājuma balvas 4000 apmērā.

No 20. jūnija līdz 5. jūlijam tiks izspēlēts “Online Chess Masters” turnīrs, bet no 21. jūlija līdz 5. augustam šahistu ducis cīnīsies turnīrā “Legends of Chess”, un katrā no tiem tiks sadalīti 150 000. Savukārt “Magnus Carlsen Chess Tour” lielais fināls notiks no 9. līdz 20. augustam un tā balvu fonds jau būs 300 000 ASV dolāri. Kopējais seriāla balvu fonds – 1 miljons ASV dolāru – ir lielākais, kāds jebkad izspēlēts online šaha mačos.

https://chess24.com


, 2020-05-14 21:37, pirms 4 gadiem
Autor! (Pēteri Neimani) - kur Tu rāvi Dingu Līdženu, Daniils Dubpvs un Vesliojs So? Kas tie tādi ir par brīnumbērniem ir?!?
Ja Tu ar šitādiem rakstiem centies naudu pelnīt, tad nožēlojams ir tas, kas Tev maksā!
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.
Jauniešu grupu laureāti. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Trīs jauniešiem Latvijas čempionātā šahā izdodas aizstāvēt titulus, seši jauni čempioni

Pagājušajā nedēļas nogalē Biznesa augstskolas ''Turība'' zālē Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu klasiskā šaha čempionāti zēniem un meitenēm sešās vecuma grupās. Sacensības mūsu valsts šaham deva sešus jaunus čempionus, bet trim sportistiem izdevās nosargāt pērn izcīnītās zelta medaļas.