Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Česnokovai un Valnerim bronza un solīda naudas balva PK finālā

Česnokovai un Valnerim bronza un solīda naudas balva PK finālā
Jeļena Česnokova un Matrena Nogovicina
Foto: ufa17.fmjd.org

Baškortostānas galvaspilsētā Ufā noslēdzies Pasaules kausa fināls dambretē. Latvijas jaunā talante Jeļena Česnokova (17) zaudēja pēdējās četrās cīņās, līdz ar to nenoturēja līderpozīciju un finišēja trešā. Mūsu vadošais dambretists Guntis Valneris (49) visu turnīru atradās ārpus trijnieka, bet pēdējā mačā izrāva bronzu.

Sieviešu dienā mūsu Jeļena Česnokova nostiprinājās kopvērtējuma vadībā, tuvākās sekotājas atpalika par četriem punktiem. Atlikušajās četrās kārtās Bolderājas dambretistei varēja pietikt ar četriem zaudējumiem (2:3, 2:3, 2:3, 2:3), ja vien konkurentes nespēlētu ļoti veiksmīgi. Diemžēl priekšpēdējā kārtā mūsējā avarēja ar 0:5 un atkrita uz kopvērtējuma trešo vietu.

Lai triumfētu kopvērtējumā ticamākais scenārijs bija sekojošs - Česnokovai jāuzvar ar 5:0, bet divas tiešās konkurentes nedrīkst nospēlēt labāk par 3:2 vai 2:3. Tiešās konkurences nospēlēja tā, ka Česnokova ar 5:0 finišētu pirmā. Pēdējā mačā mūsu dambretistei pretī sēdās pērnā gada pasaules čempione blicā Matrena Nogovicina, pamatspēle beidzās neizšķirti, bet blicā pretiniece, protams, parādīja klasi (2:3). Līdz ar to Jeļena Česnokova ierindojās trešajā vietā.

Mūsu jaunās censones trenere Zoja Golubeva pēdējā mačā apspēlēja mongolieti Njamjargalu Munhbātaru (5:0) un kopvērtējumā ieņēma sesto vietu.

Vīriešu ieskaitē iepriekšējo divu PK ieguvējs Guntis Valneris pēdējā mačā uzvarēja Krievijas pārstāvi Ainuru Šaibakovu (3:2) un izrāva bronzu. Pirms tam mūsu sportists visu turnīru atradās ārpus labāko trijnieka.

Kā jau ziņots, turnīra sākumā Jeļena Česnokova pieveica savu treneri Zoju Golubevu (5:0). Sieviešu turnīrā sacentās desmit dalībnieces. Vīriešu turnīrā spēlēja desmit dambretisti. Pasaules kausa fināla balvu fonds ir apmēram 81 492 eiro, par pirmo vietu pienākas aptuveni 12 223, par trešo vietu - 5 582 eiro.

PK fināls, sievietes

#Dambretiste (valsts)Punkti
1.Aigula Idrisova (Krievija)31
2.Natālija Sadovska (Polija)30
3.Jeļena Česnokova (Latvija)28
4.Matrena Nogovicina (Krievija)26
5.Olga Kamičļejeva (Nīderlande)25
6.Zoja Golubeva (Latvija)22

PK fināls, vīrieši

#Dambretists (valsts)Punkti
1.Aleksejs Čizovs (Krievija)29
2.Jans Grenendijs (Nīderlande)28
3.Guntis Valneris (Latvija)27
4.Aleksandrs Georgijevs (Krievija)26
5.Roels Būmstra (Nīderlande)25
6.Ainurs Šaibakovs (Krievija)24

Izmantotie resursi:
ufa17.fmjd.org


, 2017-03-13 18:46, pirms 7 gadiem
Hm, solīda naudas balva - 582 eiro?
, 2017-03-13 19:04, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Hm, solīda naudas balva - 582 eiro?
Tev laiks atgriezties pirmajā klasē lai kārtīgi iemācītos lasīt.
, 2017-03-13 19:07, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Hm, solīda naudas balva - 582 eiro?
5 582 eiro
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.
Jauniešu grupu laureāti. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Trīs jauniešiem Latvijas čempionātā šahā izdodas aizstāvēt titulus, seši jauni čempioni

Pagājušajā nedēļas nogalē Biznesa augstskolas ''Turība'' zālē Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu klasiskā šaha čempionāti zēniem un meitenēm sešās vecuma grupās. Sacensības mūsu valsts šaham deva sešus jaunus čempionus, bet trim sportistiem izdevās nosargāt pērn izcīnītās zelta medaļas.