Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Kovaļenko pārvar Pasaules kausa pirmo kārtu un tiksies ar Vašjē-Legavru

Kovaļenko pārvar Pasaules kausa pirmo kārtu un tiksies ar Vašjē-Legavru
Igors Kovaļenko. Foto: openchess.by/eurominsk2017

Latvijas šaha līderis Igors Kovaļenko ceturtdien Hantimansijskā uzvarēja Pasaules kausa pirmās kārtas taibreika cīņā un garantēja tikšanos ar pasaules šī brīža piekto numuru Maksimu Vašjē-Legavru no Francijas.

Pasaules kauss sākās trešdien un pirmajā dienā Kovaļenko (reitings 2674), spēlējot ar baltajām figūrām, pieveica Lupulesku (2643). Tomēr dienu vēlāk, kad Kovaļenko būtu pieticis ar neizšķirtu, viņš, spēlējot ar melnajām figūrām, pēc 57. gājiena atzina savu sakāvi, kas nozīmējam ka viss piektdien izšķirsies taibreika kārtā, kurā tiek spēlētas partijas ar saīsinātu apdomas laiku.

Piektdienas pirmais mačs noslēdzās neizšķirti, bet otrajā Kovaļenko spēja 37. gājienā nodrošināt uzvaru. Kovaļenko turnīrā izlikts ar 62. numuru, kamēr Lupulesku bija ticis pie 67. numura.

Nākamajā kārtā Kovaļenko tiksies ar spēcīgo Vašjē-Legavru, kurš izlikts ar trešo numuru un ieņem piekto vietu Pasaules rangā, bet šī dueļa uzvarētājs iekļūs astotdaļfinālā, kurā pretim stāsies ar 35. numuru izliktais anglis Gaveins Džounss vai 30. numuru saņēmušais krievs Dmitrijs Jakovenko.

Turnīrs Krievijā gandrīz mēnesi notiks septiņās "play-off" kārtās, kamēr tiks noskaidrots čempions. Abi finālisti kvalificēsies 2020. gada kandidātu turnīram. Sacensību kopējais balvu fonds ir 1,6 miljoni dolāru (1,45 miljoni eiro). Pirmās kārtas zaudētāji saņems pa 6000 dolāriem, bet otrajā kārtā tikušajiem sportistiem jau garantēti vismaz 10 000 dolāru.


, 2019-09-12 21:28, pirms 5 gadiem
Pret francūzi būs liels mats.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.
Jauniešu grupu laureāti. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Trīs jauniešiem Latvijas čempionātā šahā izdodas aizstāvēt titulus, seši jauni čempioni

Pagājušajā nedēļas nogalē Biznesa augstskolas ''Turība'' zālē Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu klasiskā šaha čempionāti zēniem un meitenēm sešās vecuma grupās. Sacensības mūsu valsts šaham deva sešus jaunus čempionus, bet trim sportistiem izdevās nosargāt pērn izcīnītās zelta medaļas.