Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Termo-Eko/RŠF" kļūst par trīskārtēju Latvijas čempionu šahā

"Termo-Eko/RŠF" kļūst par trīskārtēju Latvijas čempionu šahā
Foto: LŠF

Ar "Termo-Eko/RŠF" uzvaru noslēdzies Latvijas komandu čempionāta augstākās līgas turnīrs, kura otrais posms tika aizvadīts šajā nedēļas nogalē. Kopvērtējumā septiņu vienību konkurencē "Termo-Eko/RŠF" sešās kārtās izcīnīja piecas uzvaras, vienu reizi cīnījās neizšķirti, un ieguva 11 punktus no 12 iespējamajiem. Otrie palika pēdējo gadu sīvākie konkurenti RTU (9 punkti), bet bronzas godalgas saspringtā cīņā tika Olaines šaha klubam (6 punkti).

Cīņa par goda pjedestāla pēdējo pakapienu šogad bija visai asa. Finišā trešo vietu no sestās šķīra tikai viens komandu vērtējuma punkts un viens izdividuālais. Olaines vienībai par to jāpateicas pēdējās kārtas partijai, kurā lielmeistars Normunds Miezis (2506) pie pirmā galdiņa vairāk nekā četru stundu ilgā cīņā ar zirgu un laidni tomēr spēja nomatot "Termo-Eko/Juniors" pārstāvi FM Iļju Vovku (2280).

Jau informējām, ka galveno favorītu "Termo-Eko/RŠF" un RTU cīņa (rezultāts – 3:2) notika jau pirmajā posmā aprīlī.

Čempionu komandā spēlēja lielmeistari Igors Kovaļenko (2662), Ilmārs Starostīts (2461), Aleksejs Aleksandrovs (Baltkrievija, 2586), Kirils Stupaks (Baltkrievija, 2530), starptautiskie meistari Ņikita Meškovs (2459), Rolands Bērziņš (2394), Jeļena Zajacs (Krievija, 2382), kā arī nacionālie meistari Deniss Nikolajevs (2332) un Sergejs Kļimakovs (2244).

Individuāli jāatzīmē Meškovs, kurš guva 5,5 punktu no 6, Dmitrijs Tokranovs (2195), kuram 4,5 punkti no 6 un plusā 77,2 reitinga punkti, kā arī leilmeistares Ilze Bērziņa (2206) un Ingūna Erneste (2130), kurām abām arī pa 4,5 punktiem.

Kopumā šajā čempionātā vismaz vienu partiju aizvadīja 58 sportisti no septiņām valstīm. Turnīrā piedalījās faktiski visi vadošie mūsu valsts šahisti, arī Eiropas vicečempions Igors Kovaļenko (2668), kā arī Aleksejs Širovs (2682) un Arturs Neikšāns (2612).

Visas komandas, to dalībnieki, rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmas šeit:
Chess-Results Server Chess-results.com -...

Pēdējo 7 gadu Latvijas komandu čempionāta uzvarētāji:

GadsKomanda
2016Termo-Eko/RŠF
2015RTU
2014Termo-Eko/RŠF
2013Termo-Eko/RŠF
2012RTU
2011RTU
2010RTU

Informāciju sagatavoja
Latvijas Šaha federācija


Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.
Jauniešu grupu laureāti. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Trīs jauniešiem Latvijas čempionātā šahā izdodas aizstāvēt titulus, seši jauni čempioni

Pagājušajā nedēļas nogalē Biznesa augstskolas ''Turība'' zālē Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu klasiskā šaha čempionāti zēniem un meitenēm sešās vecuma grupās. Sacensības mūsu valsts šaham deva sešus jaunus čempionus, bet trim sportistiem izdevās nosargāt pērn izcīnītās zelta medaļas.