Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Valneris ceturtais pēc pirmajām sešām pasaules čempionāta fināla kārtām

Valneris ceturtais pēc pirmajām sešām pasaules čempionāta fināla kārtām
Guntis Valneris

Pieredzējušais Latvijas dambertists Guntis Valneris ieņem ceturto vietu pēc Tallinā notiekošā pasaules čempionāta finālsacensību pirmajām sešām kārtām, kamēr dāmām līdere ir Zoja Golubeva.

Valneris līdz šim guvis vienu uzvaru, bet pārējos dueļos cīnījies neizšķirti, kas viņam dod septiņus punktus. Tik punktu ir pirmajiem pieciem sportistiem, vadībā esot Vouteram Volfam no Nīderlandes, kurš vienīgais līdz šim spējis tikt pie diviem panākumiem.

Pašlaik vīru finālsacensības ir pāri pusei, jo atlicis aizvadīt vēl piecas kārtas, medaļniekus noskaidrojot svētdien.
LETA jau ziņoja, ka čempionāts sākās vēl 1.oktobrī un vispirms pirmajā posmā 84 vīru sportisti bija sadalīti trijās apakšgrupās, finālā iekļūstot vien četriem labākajiem no katras grupas.

Valneris savā grupā deviņās kārtās iekrāja 12 punktus un bija otrais, zaudējot vien krievam Aleksandram
Georgijevam, kuram arī bija tikpat punkti. Citās grupās pa 12 punktiem savāca arī Nīderlandes pārstāvji Aleksandrs Baļakins un Vouters Volfs.

Vēl no Latvijas sportistiem sacensībās piedalījās Raimonds Vīpulis, kurš ar deviņiem punktiem bija savas apakšgrupas 19.pozīcijā.

Paralēli Tallinā risinās arī dāmu sacensības, kur 16 sportistes aizvada viena apļa turnīru. Šeit pēc 11 kārtām līdere līdere ar 15 punktiem ir Golubeva, kurai ar 14 punktiem uz papēžiem min četras konkurentes, bet septītā ar 13 punktiem ir talantīgā Golubevas audzēkne Jeļena Česnokova.

Vēl no Latvijas dambretistēm Zane Magone ar astoņiem punktiem ir 13.pozīcijā. Pašlaik pa četrām uzvarām spējušas gūt Golubeva un ukrainiete Olga Baltažja. Arī dāmas čempionātu turpinās līdz svētdienai.

Pirms tam septembra otrajā pusē Viļņā norisinājās Eiropas komandu čempionāts 100 lauciņu dambretē. Sacensības notika trijās disciplīnās - klasiskajā, ātrajā dambretē un ātrspēlē. Latvijas vīriešu komandai, kurā bija Vipulis, Benno Butulis un Roberts Misāns šoreiz tika gūta ceturtā vieta klasiskajā un ātrajā dambretē astoņu komandu ieskaitē.

Savukārt Latvijas sieviešu komanda, kurā bija Golubeva un Česnokova, izcīnīja trešās vietas klasiskajā dambretē un ātrspēlē, bet ātrajā dambretē kļuva par Eiropas čempionēm.

Izmantotie resursi:
LETA


Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.
Jauniešu grupu laureāti. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Trīs jauniešiem Latvijas čempionātā šahā izdodas aizstāvēt titulus, seši jauni čempioni

Pagājušajā nedēļas nogalē Biznesa augstskolas ''Turība'' zālē Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu klasiskā šaha čempionāti zēniem un meitenēm sešās vecuma grupās. Sacensības mūsu valsts šaham deva sešus jaunus čempionus, bet trim sportistiem izdevās nosargāt pērn izcīnītās zelta medaļas.