Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Latvijas šaha izlase pirms došanās uz olimpiādi tiksies ar valsts prezidentu

Latvijas šaha izlase pirms došanās uz olimpiādi tiksies ar valsts prezidentu
Aleksejs Širovs (pa labi) "Liepājas rokādē"
Foto: Aigars Prūsis, sportacentrs.com

Pirms došanās uz Pasaules Šaha olimpiādi Latvijas izlasi pieņems Valsts prezidents Andris Bērziņš. Uz olimpiādi komanda dosies savā labākajā sastāvā, startēs arī mūsu šaha lielākā zvaigzne Aleksejs Širovs.

Šaha olimpiešu pieņemšana pie Latvijas Valsts prezidenta notiks 15. jūlijā Rīgā.

Pasaules Šaha olimpiāde notiek reizi divos gados. Šogad tā norisināsies Norvēģijas pilsētā Trumsē 1.-14. augustā. Olimpiādē Latvijas šahisti sacentīsies 1500 spēlētāju konkurencē no 170 valstīm.

Šogad par iekļūšanu pirmajā desmitniekā cīnīsies mūsu sieviešu un vīriešu komandas. Sieviešu izlase: divkārtējā Eiropas jauniešu čempione un pasaules jauniešu vicečempione Dana Reizniece-Ozola, pasaules jauniešu čempione Laura Rogule, Inguna Erneste, Eiropas čempione ātrajā šahā Ilze Bērziņa un Katrīna Šķinķe, treneris Aloizs Kveins. Vīriešu izlase: pasaules vicečempions Aleksejs Širovs (#39 pasaules rangā), Normunds Miezis, Artūrs Neikšāns, Toms Kantāns un Igors Kovaļenko, treneris Mihails Ričagovs.

Latvijas valsts komanda lielākajā šaha notikumā pasaulē ar lielākiem un mazākiem pārtraukumiem piedalās kopš pirmās olimpiādes, kur 1924. gadā Parīzē Latvijas šahists Hermanis Matisons kļuva par uzvarētāju individuālajā turnīrā. Pasaules Šaha olimpiādes oficiālajā mājas lapā starp 15 pasaules šaha leģendām ir arī mūsu Mihails Tāls.

Latvijas Šaha federācija (LŠF) ir Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) un Eiropas Šaha savienības (ECU) biedre. Latvijā ir 448 šahisti ar starptautisko reitingu un 1560 nacionālo reitingu. Valstu starptautiskā sarakstā Latvijas vīrieši ir 33., bet sievietes 28.vietā. Latvijas šahisti piedalās nozīmīgās pasaules un Eiropas sacensībās – Pasaules šaha olimpiāde, Pasaules prāta spēles, pasaules un Eiropas komandu čempionātos, Eiropas jauniešu un pieaugušo čempionātos. LŠF prezidents kopš 2011.gada septembra ir Pēteris Šmidre.

Izmantotie resursi:
www.sahafederacija.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-11 14:19, pirms 10 gadiem
Pirms 2 gadiem Turcijā mūsu vīriešu izlasi pastiprināja Širovs, kurš pārnāca no Spanijas šaha federācijas. Rezultātā 28. vieta, kas ir stipri labāk nekā pirms 4 gadiem ieņemtā 69.vieta. Taču šogad Latvijas šaha pavalstniecību izvēlējās Igors Kovaļenko no Ukrainas, 111. pasaules reitings. Būs interesanti, Latvija var cīnīties par desmitnieku.
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.