Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Putka vienīgais no Latvijas iekļūst simtniekā EČ ātrajā šahā

Putka vienīgais no Latvijas iekļūst simtniekā EČ ātrajā šahā
Verners Putka. Foto: Latvijas Šaha federācija

Verners Putka nedēļas nogalē Skopjē kā vienīgais no mūsu valsts pārstāvjiem iekļuva simtniekā Eiropas čempionātā ātrajā šahā jeb rapidā, tomēr Latvijas Šaha federācija sacensības sauc par veiksmīgām, jo deviņiem no 11 valsts pārstāvjiem izdevās palielināt savu reitingu.

Putka (2328 reitinga punkti) 13 kārtās ieguva 8 punktus. Tas viņam deva 77. vietu 395 dalībnieku vidū.

Pa 6,5 punktiem izcīnīja Jurijs Agafonovs (2160) un Ivans Koļesņikovs (2084), kuri palika attiecīgi 208. un 209. vietā. Šaha federācija izceļ, ka jaunā Agnesa Stepania Teravetisjana savu reitingu pacēla par 88 punktiem, bet Emīls Jānis Mieriņš par 63.

Pirms tam ceturtdien un piektdien Putka izcīnīja 37. vietu Eiropas čempionātā ātrspēlē jeb blicā, uzvarot sešus lielmeistarus.

Blicā godalgoto trijniekā tika Vladislavs Artemjevs (Krievija), Ivans Čeparinovs (Gruzija) un Davids Navara (Čehija), bet rapidā uz goda pjedestāla stājās Valērijs Popovs (Krievija), Andrejs Jesipenko (Krievija) un Vahaps Sanals (Turcija, 2476).

Izmantotie resursi:
https://www.sahafederacija.lv/rakst...


Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.