Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

"Liepājas rokāde" pulcēs pasaules šaha zvaigznes

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Liepājas rokāde" pulcēs pasaules šaha zvaigznes
Aleksejs Širovs
Foto: chessbase.com

Šonedēļ risināsies jau 21. šaha turnīrs "Liepājas rokāde", kas pulcēs aptuveni pusotru desmitu šaha lielmeistaru, kā arī vairākus spēlētājus, kuri savulaik plūkuši laurus pasaules un Eiropas čempionātos, informē laikraksts "Kurzemes Vārds". Piedalīsies arī pasaules eksčempions Aleksandrs Halifmans (Krievija) un bijušais pasaules vicečempions Aleksejs Širovs (Latvija).

"Liepājas rokādes" pamatsacensībās ("Open" turnīrā) pieteikušie vairāk nekā 100 dalībnieku, bet būs arī tādi spēlētāji, kas ieradīsies tikai uz ātrspēli un komandas sacensībām, līdz ar to kopējais spēlēju skaits varētu būt vairāk nekā 200. Starp titulētākajiem rokādes dalībniekiem būs 1999. gada pasaules čempions Aleksandrs Halifmans, 2000. gada pasaules vicečempions Aleksejs Širovs, Rīgā dzimušais Daniels Frīdmans no Vācijas, pēdējo divu gadu Latvijas čempions Igors Kovaļenko un vēl daudzi citi spēcīgi šahisti.

Rokādes atklāšana viesnīcā "Fontaine Royal" būs ceturtdien, 10. jūlijā pulksten 16.30, bet pirmā kārta sāksies pulksten 17. "Open" turnīrs ilgs līdz 12. jūlijam, sestdienas vakarā paredzēts arī ātrspēles turnīrs, bet svētdien norisināsies komandu sacensības. Šogad tiks turpināta iesāktā tradīcija šahistiem sacensties tenisa laukumos. Liepājas kortos prāta spēles meistari dosies piektdienas vakarā.

"Liepājas rokādes" pirmo turnīru pašreizējais festivāla galvenais organizators un direktors, FIDE meistars Āris Ozoliņš kopā ar domubiedriem noorganizēja 1994.gadā. Tas bija kā Liepājas slaveno šaha turnīru „Tautu draudzība”, kas notika pagājušā gadsimta sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados ar līdz par 500 šahistu piedalīšanos, tradīciju turpinājums. Ar laiku „Liepājas rokāde” kļuva arvien plašāka un populārāka. Visus šos gadus spēlētājus šurp vilina ne tikai laba organizatoriskā un sportiskā līmeņa turnīrs, bet arī brīnišķīgā Liepājas pludmale un daudzveidīgās atpūtas iespējas.

Šogad kopējais balvu fonds ir 5000 eiro. "Open" turnīra uzvarētājs saņems 1000 eiro, otrās vietas ieguvējs tiks pie 600, bet trešās vietas īpašnieks saņems 400 eiro.

Šaha turnīra laikā paredzēta arī mūsu Danas Reiznieces simultantspēle.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Kurzemes Vārds"
www.sahafederacija.lv

  +2 [+] [-]

, 2014-07-09 12:35, pirms 10 gadiem
Tieshraide buus?

  +2 [+] [-]

, 2014-07-09 14:05, pirms 10 gadiem
Vai skatītāji drīkst turnīru apmeklēt, cik maksā biļete?