Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Finanšu ministre: "Uzvarēju pasaules līderi, tā bija liela ziņa Latvijā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Finanšu ministre: "Uzvarēju pasaules līderi, tā bija liela ziņa Latvijā"
Jifaņa Hou un Dana Reizniece-Ozola
Foto: Paul Truong / bakuchessolympiad.com

Latvijas finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola šonedēļ šaha olimpiādē sarūpēja sensāciju, uzvarot pārliecinošo pasaules ranga līderi un planētas čemponi Jifaņu Hou (Ķīna). Preses konferencē mūsu šahiste atzīst Latvijas šaha vecā skola joprojām ir galvā un asinīs.

Dana Reizniece-Ozola: "Mana uzvara bija starp lielākajām ziņām Latvijas medijos. Sasnieguma lielākais efekts - cilvēki Latvijā uzzināja, ka mūsu komandas piedalās šaha olimpiādē. Esmu ļoti apmierināta ne tikai ar pasaules čempiones pārspēšanu, bet arī ar šī mača kvalitāti."

Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku notiekošajā turnīrā mūsu šahiste izcīnīja sensacionālu uzvaru, taču Latvijas sieviešu izlase atzina galvenās favorītes Ķīnas pārākumu (1.5:2.5). Pēc jūsu panākuma komandā bija arī svinības? "Protams, visi bija laimīgi par manu uzvaru, bet komanda tomēr zaudēja. Šaha turnīros jābūt uzmanīgiem ar svinībām, jo šahs ir maratons, nevis sprinta distance. Enerģija jāsaglabā līdz turnīra beigām," norāda sportiskā ministre.

Latvijas šahiste pasaules rangā atrodama vien 318. pozīcijā, tikmēr varenā ķīniete ir pārliecinoša līdere. "Mans reitings patlaban ir diezgan zems, jo nespēlēju turnīros pastāvīgi. Cenšos uzturēt sevi formā, spēlējot Vācijas līgas klubā, bet tas nav tik bieži. Latvijas šaha vecā skola joprojām ir manā galvā un asinīs, to nevar pazaudēt - tas ir līdzīgi kā braukšana ar velosipēdu."

Kas ir sarežģītāk un nogurdinošāk - spēlēt šahu vai strādāt par finanšu ministri? "Īstenībā abas lietas ir ļoti aizraujošas. Vienmēr jāatrod līdzsvars, jāatrod kaut kas, kas dod vajadzīgo enerģiju. Finanšu ministres darbs prasa ļoti daudz enerģijas, bet šahs ir tā lieta, kur varu iegūt enerģiju."

Kā ir ar šaha popularitāti Latvijā? "Šahs nav kā hokejs vai basketbols, kas ir populārākie sporta veidi Latvijā. Toties cilvēki zina, kas bija Mihails Tāls, zina Alekseju Širovu. Jā, es uzvarēju pasaules čempioni, tā bija liela ziņa Latvijas medijos. Redzu savu misiju - būt veiksmīgai politikā vai citās jomās, lai būtu iespēja vecināt šahu Latvijā," atzīst Dana Reizniece-Ozola.


Izmantotie resursi:
bakuchessolympiad.com

  -3 [+] [-]

, 2016-09-08 15:24, pirms 8 gadiem
Īstenībā abas lietas ir vienkāršas

Ja viņa tā tiešām būtu pateikusi, neviens nesaprastu. Labi, ka neteica

  +5 [+] [-]

, 2016-09-08 15:59, pirms 8 gadiem
Uzvara pār pasaules čempioni tiešām ir notikums Latvijas sportā.

     [+] [-]

, 2016-09-08 17:03, pirms 8 gadiem
Diezgan harizmātiska sieviete

  -2 [+] [-]

, 2016-09-08 18:16, pirms 8 gadiem
Pati sevi liela.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-08 21:29, pirms 8 gadiem
Gudra!