Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvijai divi zelti Eiropas jaunatnes čempionātā dambretē

Latvijai divi zelti Eiropas jaunatnes čempionātā dambretē
Gunārs Gribuška (no kreisās), Zoja Golubeva un Jeļena Česnokova
Foto: Latvijas Dambretes federācija

Jaunie Latvijas dambretisti Jeļena Česnokova un Gunārs Gribuška tikuši pie zelta medaļām Eiropas jaunatnes čempionātā dambretē, kas tiek aizvadīts Viļņā.

Klasiskajā turnīrā U19 vecuma grupā juniorēm par čempioni ar 13 punktiem no 18 iespējamajiem kļuva Jeļena Česnokova. Savukārt U-16 vecuma grupā kadetiem arī ar 13 punktiem pirmo vietu izcīnīja Gunārs Gribuška. Ja Česnokova jau šobrīd ir starp pasaules labākajām, Gribuškas rezultāts saucams par sensacionālu. Abu dambretistu trenere ir sešpadsmitkārtējā pasaules čempione sievietēm Zoja Golubeva. Česnokovai šis ir jau ceturtais Eiropas čempiones tituls.

Kopumā klasiskajā programmā visās vecuma kategorijās piedalījās 259 dalībnieki no 17 valstīm. Latvija tika pārstāvēta ar 24 dalībniekiem.

Čempionāts gan vēl nav noslēdzies, jo 8. un 9. augustā norisināsies ātrspēles turnīri visās vecuma grupās.

“Latvijas Dambretes federācija lepojas ar komandas startu, tas ir liels sasniegums Latvijai un veicinās dambretes sporta veida attīstību un popularitāti arī citu jauniešu vidū. Mēs turpināsim strādāt pie apstākļu izveides, lai jauniešiem un viņu treneriem būtu iespējas sagatavoties startiem pēc iespējas augstākā kvalitātē arī turpmāk," paudis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) prezidents Roberts Misāns.


Pēteris Kripans uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans junioros un Jānis Āriņš veterāniem aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, bet Ričardam Osītim junioru konkurencē un Jānim Lelim veterāniem sudraba medaļas, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.