Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Šahists Kovaļenko pēc zaudējuma EČ noslīd uz 22. vietu

Šahists Kovaļenko pēc zaudējuma EČ noslīd uz 22. vietu
Igors Kovaļenko (pa labi)
Foto: openchess.by/eurominsk2017

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā turpinās Eiropas čempionāts klasiskajā šahā. Pērnā gada vicečempions, Latviju pārstāvošais Ukrainas pilsonis Igors Kovaļenko astotajā kārtā piedzīvoja zaudējumu un no kopvērtējuma trešās vietas atkrita uz 22.

Kā jau ziņots, pirmajās sešās kārtās Igors Kovaļenko tikās ar nomināli vājākiem pretiniekiem un izvirzījās kopvērtējuma līderpozīcijā.

Septītajā mačā ar 34. numuru izliktais Igors Kovaļenko cīnījās neizšķirti ar krievu Maksimu Matlakovu (#5) un kopvērtējumā atkāpās uz trešo pozīciju. Astotajā kārtā Latvijas pārstāvis zaudēja ar krievam Antonam Demčenko (#59), līdz ar to kopvērtējumā minētais pretinieks pakāpās uz trešo pozīciju, bet mūsu šahists noslīdēja uz 22. pozīciju. Šodienas mačā Kovaļenko atkal ir favorīts - pretī sēžas gruzīns Luka Paičadze (#116).

Eiropas čempionātā piedalās 397 šahisti, līdz 10. jūnijam katrs aizvadīs 11 partijas. Sacensību noslēgumā labākie šahisti saņems naudas balvas, tostarp uzvarētājs iegūs 20 000 eiro, sudraba medaļnieks dabūs 15 000, bet bronzas medaļnieks tiks pie 10 000 eiro. Kopējais balvu fonds ir 100 000 eiro.

Pasaules rangā Igors Kovaļenko šobrīd ieņem 95. vietu un ir labākais Latviju pārstāvošais šahists. Mūsu valsti pārstāvošais Spānijas pilsonis Aleksejs Širovs pasaules rangā šobrīd atrodas 97. pozīcijā.

Kā jau ziņots, 2016. gada Eiropas čempionātā ar 37. numuru izliktais Igors Kovaļenko pārsteidzoši izcīnīja sudraba medaļu.

Eiropas čempionāta kopvērtējums pēc astoņām kārtām

#Šahists (valsts)Punkti
1.Deivids Hovels (Anglija)7.0
2.Ivans Čeparinovs (-)6.5
3.Antons Demčenko (Krievija)6.5
4.Maksims Rodšteins (Izraēla)6.0
5.Daniels Fridmans (Vācija)6.0
...22.Igors Kovaļenko (Latvija)5.5
...61. Toms Kantāns (Latvija)5.0
...69.Artūrs Neikšāns (Latvija)5.0

Izmantotie resursi:
chess-results.com
openchess.by


Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.
Jauniešu grupu laureāti. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Trīs jauniešiem Latvijas čempionātā šahā izdodas aizstāvēt titulus, seši jauni čempioni

Pagājušajā nedēļas nogalē Biznesa augstskolas ''Turība'' zālē Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu klasiskā šaha čempionāti zēniem un meitenēm sešās vecuma grupās. Sacensības mūsu valsts šaham deva sešus jaunus čempionus, bet trim sportistiem izdevās nosargāt pērn izcīnītās zelta medaļas.