Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Krievijā dzimusī šahiste Gorožankina turpmāk pārstāvēs Latviju

Krievijā dzimusī šahiste Gorožankina turpmāk pārstāvēs Latviju
Jūlija Gorožankina. Foto: Latvijas Šaha federācija

1993.gadā dzimusī sieviešu FIDE kategorijas meistare Jūlija Gorožankina (2069 ranga punkti), kura līdz šim pārstāvēja Krieviju, pārnākusi uz Latvijas Šaha federāciju. Latvijas aktīvo sieviešu šahistu reitingā viņa tagad noslēdz labāko desmitnieku.

Kā Latvijas Šaha federācijai pastāstīja sportiste, viņa ir dzimusi mazā pilsētiņā pie Kazaņas. Pēc skolas beigšanas devusies uz Minsku, kur mācījusies Baltkrievijas Valsts universitātē. Pēc pieciem studiju gadiem ieguvusi ekonomistes diplomu, vēl diviem – programmētājas.

Rīgā viņa pirmo reizi viesojās kā tūriste un šī pilsēta viņai ļoti patikusi, tādēļ nolēmusi savu dzīvi saistīt ar Latvijas galvaspilsētu. Pēc kāda laika viņai izdevies atrast darbu šeit un nu jau vairāk nekā nekā gadu viņa šeit dzīvo un strādā kādā uzņēmumā par programmētāju-analītiķi. Tā kā darbs un mājas viņai ir Latvijā, Jūlija nolēma pieņemt arī uz Latvijas šaha pilsonību. Viņa Latvijā jau ir piedalījusies vairākos turnīros – "RTU Open", "Termo Eko Cup" u.c.

Klasiskā šaha augstākais reitings viņai bija 2143, kas fiksēts 2012.gada martā. Šobrīd Latvijas sportiste atkal ir nolēmusi aktīvāk pievērsties šaham un atgriezties savā labākajā līmenī. Jūlija Gorožankina paredzējusi spēlēt Latvijas sieviešu čempionātā, kas sāksies jau aprīļa beigās, grib kļūt par starptautisko meistari (normas viņai vēl nav) un tikt arī Latvijas olimpiskajā izlasē.

Gorožankina ir otrā šahiste, kas no citas valsts pārnākusi uz Latviju. Pirmā bija starptautiskā meistare (WIM) Olga Dolgova (2233), kura 2014. gadā arī pārnāca no Krievijas. Tiesa, klasiskajā šahā viņa Latviju tā arī ne reizi nav pārstāvējusi.

Izmantotie resursi:
https://www.sahafederacija.lv/rakst...


, 2019-03-08 22:22, pirms 5 gadiem
smuka
, 2019-03-09 00:04, pirms 5 gadiem
Labi, ka šaha pilsonību (piederību) kādai šaha sabiedrībai, pa lielam var mainīt kā zeķes. Širovs, kurš šķiet nav Latvijas pilsonis (nepilsonis), te pārstāvēja Latviju, tad Spāniju, tad atkal Latviju, tagad atkal Spāniju. Tāpēc arī šo meiteni saukt par Latvijas sportisti ir krietni pārspīlēti, jo nav viņai Latvijas pilsoņa pases. Krievijas pilsone, kura šaha sabiedrībā grib startēt zem Latvijas vārda. Tad jau arī rallija braucējus Solbergu jaunāko, kaut kādu tur Grjazinu un vēl nezinu ko, saucam par Latvijas sportistiem. Arī starptautiskās sacensībās startē zem Latvijas karoga, jeb latvijas izdotas licenzes.
, 2019-03-09 02:29, pirms 5 gadiem
Aizbēga uz Eiropu. Ne tikai skaista, bet arī gudra
, 2019-03-09 07:20, pirms 5 gadiem
gintons rakstīja: Labi, ka šaha pilsonību (piederību) kādai šaha sabiedrībai, pa lielam var mainīt kā zeķes. Širovs, kurš šķiet nav Latvijas pilsonis (nepilsonis), te pārstāvēja Latviju, tad Spāniju, tad atkal Latviju, tagad atkal Spāniju. Tāpēc arī šo meiteni saukt par Latvijas sportisti ir krietni pārspīlēti, jo nav viņai Latvijas pilsoņa pases. Krievijas pilsone, kura šaha sabiedrībā grib startēt zem Latvijas vārda. Tad jau arī rallija braucējus Solbergu jaunāko, kaut kādu tur Grjazinu un vēl nezinu ko, saucam par Latvijas sportistiem. Arī starptautiskās sacensībās startē zem Latvijas karoga, jeb latvijas izdotas licenzes.
Vieglatlētikā varētu tā
, 2019-03-09 12:45, pirms 5 gadiem
Galvenais, lai nekandidē uz finanšu ministres amatu.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.
Jauniešu grupu laureāti. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Trīs jauniešiem Latvijas čempionātā šahā izdodas aizstāvēt titulus, seši jauni čempioni

Pagājušajā nedēļas nogalē Biznesa augstskolas ''Turība'' zālē Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu klasiskā šaha čempionāti zēniem un meitenēm sešās vecuma grupās. Sacensības mūsu valsts šaham deva sešus jaunus čempionus, bet trim sportistiem izdevās nosargāt pērn izcīnītās zelta medaļas.