Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Par Latvijas čempionu negaidīti kļūst Arturs Bernotas

Par Latvijas čempionu negaidīti kļūst Arturs Bernotas
Arturs Bernotas
Foto: Publicitātes foto

Sestdien Rīgā noslēdzies Latvijas čempionāta fināls klasiskajā šahā vīriešiem, kurā sacentās 34 dalībnieki, no kuriem deviņi bija lielmeistari (GM) un starptautiskie meistari (IM). Visa negaidīti par čempionu kļuva devītā starta reitinga īpašnieks, 21 gadu vecais FIDE meistars (FM) Arturs Bernotas (2393), kuram šis bija pirmais tituls.

Bernotas deviņās kārtā ieguva 7,5 punktus, par puspunktu apsteigdams IM Tomu Kantānu (2468), bet par pusotru punktu – turnīra galveno favorītu GM Artūru Neikšānu (2599). Kantāna kontā Latvijas čempionātos tagad ir divas bronzas un divas sudraba medaļas, bet trīskārtējais čempions Neikšāns gadalgas guvis pēdējos piecos čempionātos.

Jaunais čempions Bernotas izpildīja arī otro no trim starptautiskā meistara normām. Savukārt ceturtās vietas ieguvējs Guntis Jankovskis (2266) izpildīja jau savu trešo normu, bet titula iegūšana viņam jāpaceļ savs reitings līdz 2400, ko Bernotas šajā turnīra izdarīja.

Jau ar pirmajām partijām sacensības bija pārsteigumiem bagātas. Punktus visai ātri zaudēja visi lielmeistari un starptautiskie meistari, kas turnīra gaitā tika "izmētāti" pa visu turnīra tabulu. Rezultātā deviņās kārtās četri lielmeistari tā arī neaizvadīja nevienu savstarpēju partiju.

Čempionāta balvu fonds bija 4000 eiro, no kuriem uzvarētājam tika 1000.

Visi rezultāti, dalībnieki un ieņemtās vietas apskatāmas šeit: Chess-Results Server Chess-results.com -...

Galerijas un statistika pieejama sahafederacija.lv

Daudzi vadošie Latvijas šahisti tagad dosies uz Eiropas čempionātu, kas 29.maijā sāksies Minskā, bet Latvijā viņi būs redzami jau 16.jūnijā, kad Liepājā startēs Baltijas zonālā turnīra trešais, noslēdzošais posms.

Latvijas čempionāts dāmām paredzēts rudenī. Tas parasti aizritēja kopā ar kungu turnīru, bet šogad to nācās pārcelt, jo, kā zināms, Rīga notika Eiropas čempionāts sievietēm, kurā piedalījās 17 mūsu spēlētājas.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Šaha federācija


, 2017-05-07 17:11, pirms 7 gadiem
Tiešām negaidīti, Bernotam bija tikai 10. starta numurs. Laikam jau Latvijas šahā sākusies paaudžu maiņa.
Pēteris Kripans uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans junioros un Jānis Āriņš veterāniem aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, bet Ričardam Osītim junioru konkurencē un Jānim Lelim veterāniem sudraba medaļas, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.