Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

85 gadu vecumā miris šahists Korčnojs

85 gadu vecumā miris šahists Korčnojs
Viktors Korčnojs
Foto: Itar-Tass/Scanpix

85 gadu vecumā Šveicē miris Krievijā dzimušais Šveices šaha lielmeistars Viktors Korčnojs, kurš tiek uzskatīts par spēcīgāko šahistu pasaulē, kas nekad nav izcīnījis pasaules čempiona titulu.

Padomju Savienības čempionātā Korčnojs debitēja 1956. gadā, bet kopumā izcīnīja četrus PSRS čempiontitulus. Ar PSRS izlasi Korčnojs piecas reizes triumfēja Eiropas čempionātā un sešas reizes uzvarēja šaha olimpiādē.

1976. gadā emigrēja uz Nīderlandi, bet vēlāk pārcēlās uz dzīvi Šveicē, kuras pilsonību pieņēma 1994. gadā un Šveicē pavadīja savas vecumdienas.

1978. gadā un 1981. gadā zaudēja Anatolijam Karpovam cīņās par pasaules čempiona titulu, bet 2006. gadā triumfēja pasaules senioru čempionātā. 2009. gadā 78 (!) gadu vecumā Korčnojs kļuva par Šveices čempionu.

Izmantotie resursi:
Российская Шахматная Федерация


Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.
Jauniešu grupu laureāti. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Trīs jauniešiem Latvijas čempionātā šahā izdodas aizstāvēt titulus, seši jauni čempioni

Pagājušajā nedēļas nogalē Biznesa augstskolas ''Turība'' zālē Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu klasiskā šaha čempionāti zēniem un meitenēm sešās vecuma grupās. Sacensības mūsu valsts šaham deva sešus jaunus čempionus, bet trim sportistiem izdevās nosargāt pērn izcīnītās zelta medaļas.