Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

85 gadu vecumā miris šahists Korčnojs

Andrejs Siliņš

85 gadu vecumā miris šahists Korčnojs
Viktors Korčnojs
Foto: Itar-Tass/Scanpix

85 gadu vecumā Šveicē miris Krievijā dzimušais Šveices šaha lielmeistars Viktors Korčnojs, kurš tiek uzskatīts par spēcīgāko šahistu pasaulē, kas nekad nav izcīnījis pasaules čempiona titulu.

Padomju Savienības čempionātā Korčnojs debitēja 1956. gadā, bet kopumā izcīnīja četrus PSRS čempiontitulus. Ar PSRS izlasi Korčnojs piecas reizes triumfēja Eiropas čempionātā un sešas reizes uzvarēja šaha olimpiādē.

1976. gadā emigrēja uz Nīderlandi, bet vēlāk pārcēlās uz dzīvi Šveicē, kuras pilsonību pieņēma 1994. gadā un Šveicē pavadīja savas vecumdienas.

1978. gadā un 1981. gadā zaudēja Anatolijam Karpovam cīņās par pasaules čempiona titulu, bet 2006. gadā triumfēja pasaules senioru čempionātā. 2009. gadā 78 (!) gadu vecumā Korčnojs kļuva par Šveices čempionu.

Izmantotie resursi:
Российская Шахматная Федерация