Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Abas Latvijas šaha izlases dalību Olimpiādē noslēdz piecdesmitniekā

Abas Latvijas šaha izlases dalību Olimpiādē noslēdz piecdesmitniekā
Linda Krūmiņa (no kreisās) un Elizabete Limanovska. Foto: Marija Jemeļjanova

Latvijas sieviešu šaha izlase piektdien pēc ilga pārtraukuma uzvarēja Gruzijā notikušās Olimpiādes cīņā, kamēr vīri sacensības noslēdza ar neizšķirtu. Turnīru abas Latvijas komandas pabeidza labāko piecdesmitniekā.

Olimpiādē 31. numuru saņēmusī Latvijas vīru izlase "Open" grupas noslēdzošās, 11. kārtas cīņā spēlēja 2-2 ar Albāniju, kas izlikta ar 60. numuru. Kaut reitings visiem Latvijas šahistiem bija augstāks, uzvaru izcīnīja vienīgi Ņikita Meškovs. Ar melnajām figūrām neizšķirti cīnījās Artūrs Neikšāns un Artūrs Bernotas, kamēr izlases līderis Igors Kovaļenko pamanījās piedzīvot neveiksmi ar baltajām figūrām.

Tikmēr dāmas, kas izliktas ar 42. numuru, sacensību noslēgumā ar 3,5-0,5 apspēlēja sacensību 89. izlasi Dominikānas Republika. Arī šeit visām latvietēm bija ievērojami augstāks reitings. Neizšķirti ar melnajām figūrām cīnījās Ilze Bērziņa, kamēr uzvaras guva Laura Rogule, Linda Krūmiņa un talantīgā Elizabete Limanovska.

Kopvērtējumā Latvijas vīri "Open" turnīrā ar 13 punktiem 11 dueļos izcīnīja 45. vietu starp 184 komandām, kamēr galvgalī ar 18 punktiem bija Ķīna, ASV un Krievija.

Savukārt dāmas ar 13 punktiem sacensības noslēdza 36. pozīcijā. Pēc turnīra piektās kārtas Latvija ar astoņiem punktiem bija 13 vietā, tomēr nākamajās piecās kārtās tika gūti vien trīs punkti un tikai piektdien izcīnīta pirmā uzvara pēc ilga pārtraukuma. Dāmu sacensību galvgalī ar 18 punktiem bija Ķīna un Ukraina.

Individuāli vīriem desmit punktus septiņos mačos savāca Meškovs, bet dāmām pie septiņiem punktiem tika Bērziņa.

Šaha Olimpiādes risinās reizi divos gados, iepriekšējā turnīrā vīriem tiekot pie augstās, 17. vietas, kamēr dāmas bija 44.pozīcijā. Toreiz pasaules mediju uzmanības lokā nokļuva Latvijas finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, kura uzvarēja pārliecinošo pasaules ranga līderi un planētas čempioni Jifaņu Hou. Šoreiz Reizniece-Ozola sacensībās nepiedalās, jo valstī ir pirmsvēlēšanu laiks.


Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.
Jauniešu grupu laureāti. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Trīs jauniešiem Latvijas čempionātā šahā izdodas aizstāvēt titulus, seši jauni čempioni

Pagājušajā nedēļas nogalē Biznesa augstskolas ''Turība'' zālē Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu klasiskā šaha čempionāti zēniem un meitenēm sešās vecuma grupās. Sacensības mūsu valsts šaham deva sešus jaunus čempionus, bet trim sportistiem izdevās nosargāt pērn izcīnītās zelta medaļas.