Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Atklāts Baltijas valstīs lielākais šaha festivāls "RTU Open"

2013. gada 5. augusts - Šodien, 5. augustā, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) galvenajā ēkā, Rīgā, Kaļķu ielā 1, atklāts Baltijas valstīs lielākais starptautiskais šaha festivāls «RTU Open», kurā piedalās vairāk nekā 300 dalībnieki.

Atklājot festivālu, RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis klātesošos iepazīstināja ar sporta aktivitātēm universitātē, norādot, ka RTU ir vienīgā universitāte Latvijā, kur sporta nodarbības pirmā kursa studentiem ir obligāts studiju priekšmets. Pēc diviem gadiem arī otrā kursa studentiem sports būs obligāts. Viņš arī atzīmēja, ka šaham ir ļoti svarīga loma universitātes sporta dzīvē.

Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) prezidents Kirsans Iļumžinovs izteica atzinīgus vārdus gan RTU, gan Latvijas Šaha federācijai (LŠF) par šī turnīra organizēšanu: «Gribētu pateikties LŠF un RTU vadībai, ka šis turnīrs kļuvis jau tradicionāls – notiek jau trešo reizi. Pēdējā laikā Latvijas šaha federācija ir viena no tām, kas ir dinamiski attīstījusies – tiek organizēti dažādi turnīri, tiek realizēta šaha skolas programma.»

Savukārt LŠF prezidents Pēteris Šmidre atklāja, ka RTU Lielajā aulā nav vienkārši runāt publikas priekšā, jo 1975. gadā tieši šeit viņu uzņēma kā topošo studentu. Kopš tā laika viņam ir ļoti labs priekšstats par to, kas notiek RTU, raksturojot ar vārdiem «Man patīk!». Viņš arī izteica atzinīgus vārdus par «RTU Open», jo tas attīstās ar katru gadu, kā arī novēlēja veiksmi visiem dalībniekiem.

Atklāšanas pasākumā piedalījās arī FIDE Baltijas zonas prezidents Āris Ozoliņš un turnīra direktors Egons Lavendelis.

Dalībnieku vidū ir 34 lielmeistari un 55 meistari. A turnīra reitingfavorīti ir poļu lielmeistars Bartošs Sočko un Latvijas lielmeistars Igors Kovaļenko (abu reitings – 2646 ELO punkti, 111. vieta pasaulē). I. Kovaļenko dzimis Ukrainā un kopš 2013. gada aprīļa pārstāv Latviju. Kā atzīst turnīra organizatori, «RTU Open» ir ne tikai lielākais starptautiskais šaha festivāls Baltijā, bet arī viens no trīs vadošajiem šāda veida turnīriem Ziemeļeiropas reģionā.

Vairāk informācija par turnīru un spēļu kalendārs pieejams festivāla mājaslapā: rtuopen.lv Skatītājiem ieeja brīva.

Informāciju sagatavoja:
RTU Informācijas centrs



Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.
Jauniešu grupu laureāti. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Trīs jauniešiem Latvijas čempionātā šahā izdodas aizstāvēt titulus, seši jauni čempioni

Pagājušajā nedēļas nogalē Biznesa augstskolas ''Turība'' zālē Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu klasiskā šaha čempionāti zēniem un meitenēm sešās vecuma grupās. Sacensības mūsu valsts šaham deva sešus jaunus čempionus, bet trim sportistiem izdevās nosargāt pērn izcīnītās zelta medaļas.