Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Abas Latvijas šaha izlases zaudē Olimpiādes devītajā kārtā

Ints Megnis
Ints Megnis

Abas Latvijas šaha izlases zaudē Olimpiādes devītajā kārtā
Elizabete Limanovska (no kreisās) un Linda Krūmiņa. Foto: Marija Jemeļjanova

Gan Latvijas vīriešu, gan dāmu šaha izlases trešdien piedzīvoja neveiksmes pasaules šaha Olimpiādes devītās kārtas dueļos.

Olimpiādē 31. numuru saņēmusī Latvijas vīru izlase "Open" grupas cīņā ar 1,5-2,5 piekāpās turnīrā ar 42. numuru izliktajai mājinieces Gruzijas otrajai izlasei. Latvijas izlasē neizšķirti cīnījās Artūrs Neikšāns, Ņikita Meškovs un Artūrs Bernotas, bet pie pirmā galdiņa neveiksmi pret rangā zemāk esošu konkurentu cieta Igors Kovaļenko.

Tikmēr dāmas, kas izliktas ar 42. numuru, trešdien ar identisku rezultātu 1,5-2,5 zaudēja ar sacensību 45. izlasei Brazīlijai. Uzvaru ar baltajām figūrām guva talantīgā Elizabete Limanovska, neizšķirtu ar melnajām noturēja Ilze Bērziņa, bet zaudējumus pret rangā nedaudz augstāk esošām konkurentēm piedzīvoja Elīna Otikova un Linda Krūmiņa.

Kopvērtējumā pēc deviņām kārtām Latvijas dāmas ar desmit punktiem atkāpušās uz 48. pozīciju, kaut pirms četrām kārtām bija pat 13. vietā, tomēr šajā laikā nopelnīti tikai divi punkti.

Savukārt vīri "Open" grupā ar desmit punktiem ir vien 60. vietā. Vīriem vienvadībā ar 16 punktiem ir Polija, kamēr dāmu turnīrā identiskā situācijā ir Ķīna.

Turnīrs 11. kārtu garumā ilgs līdz piektdienai. Priekšpēdējā kārtā, ceturtdien, dāmas tiksies ar Malaiziju, kas izlikta ar 68. numuru, tomēr kopvērtējumā jau iekrājusi 11 punktus, bet vīriem pretim stāsies sacensību 83. izlase no Kirgizstānas.

Šaha Olimpiādes risinās reizi divos gados, iepriekšējā turnīrā vīriem tiekot pie augstās, 17. vietas, kamēr dāmas bija 44.pozīcijā. Toreiz pasaules mediju uzmanības lokā nokļuva Latvijas finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, kura uzvarēja pārliecinošo pasaules ranga līderi un planētas čempioni Jifaņu Hou. Šoreiz Reizniece-Ozola sacensībās nepiedalās, jo valstī ir pirmsvēlēšanu laiks.

     [+] [-]

, 2018-10-03 21:43, pirms 5 gadiem
(c)Uzvaru ar baltajām figūrām cieta talantīgā Elizabete Limanovska...

2) Kovaļenko ļoti neveiksmīgs turnīrs;