Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Neilgi pirms šaha Olimpiādes miris Latvijas sieviešu izlases kapteinis Kveinis

Neilgi pirms šaha Olimpiādes miris Latvijas sieviešu izlases kapteinis Kveinis
Aloizs Kveinis jūlijā turnīrā Liepājā
Foto: Latvijas Šaha federācija

56 gadu vecumā aizsaulē devies Lietuvas šaha lielmeistars Aloizs Kveinis, kuram septembrī un oktobrī paredzētajā šaha Olimpiāde bija plānots pildīt Latvijas sieviešu izlases kapteiņa pienākumus.

Kā vēsta Latvijas Šaha federācija, vēl pirms pāris nedēļām turnīrā Liepājā visi sveica vienmēr dzīvespriecīgo, enerģisko un draudzīgo Kveini 56 gadu dzimšanas dienā, bet tagad šaha sabiedrību šokējusi ziņa, ka viņš pēkšņi devies mūžībā.

Četrkārtējais Lietuvas čempions un astoņkārtējais Olimpiādes dalībnieks Kveinis bija cieši saistīts arī ar Latviju. Viņš gatavoja Latvijas sieviešu izlasi Batumi gaidāmajai Olimpiādei, un bija izlases treneris arī pirms diviem gadiem Baku un četriem Trumsē. Kveinis regulāri spēlēja turnīros Latvijā, pēdējos trīs gadus cīnoties RTU rindās mūsu valsts komandu čempionātā, kā arī vēl 2015.gadā kļūstot par Latvijas čempionu. Saites ar Latviju viņam stiprināja arī laulība arī Kuldīgā dzimušo šahisti Vinetu Lāci.

Lietuvas Šaha federācija kā Kveina nāves iemeslu nosaukusi sirdstrieku.

43. pasaules šaha Olimpiāde no 23. septembra līdz 6. oktobrim norisināsies Gruzijas pilsētā Batumi. Sieviešu izlasē spēlēs (galdiņu secībā) lielmeistares Laura Rogule (2330), Ilze Bērziņa (2169), FIDE meistares Linda Krūmiņa (2100), 17 gadus vecā Elizabete Limanovska (2060) un Elīna Otikova (2095).

Kā Sportacentrs.com informēja Latvijas Šaha federācijas (LŠF) ģenerālsekretārs Alberts Cimiņš, pēc Kveina aiziešanas viņsaulē par sieviešu izlases kapteini apstiprināts starptautiskais lielmeistars Zigurds Lanka.

Šaha Olimpiādes tiek rīkotas ik pēc diviem gadiem. Iepriekšējās sacensībās Latvijas vīri guva 17. vietu, kamēr dāmas bija 44. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
https://www.sahafederacija.lv/rakst...


Pēteris Kripans uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans junioros un Jānis Āriņš veterāniem aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, bet Ričardam Osītim junioru konkurencē un Jānim Lelim veterāniem sudraba medaļas, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.