Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Abām Latvijas šaha izlasēm neizšķirti Olimpiādes cīņās

Ints Megnis
Ints Megnis

Abām Latvijas šaha izlasēm neizšķirti Olimpiādes cīņās
Toms Kantāns (no kreisās), Artūrs Neikšāns, Igors Kovaļenko. Foto: Marija Jemeļjanova

Latvijas vīru un dāmu izlases pirmdien cīnījās neizšķirti pasaules šaha Olimpiādes septītās kārtas cīņās. Līdz ar to dāmas kopvērtējumā atkāpušās vēl nedaudz zemāk un pašlaik jau ir pie trīsdesmitnieka robežas.

Olimpiādē 31. numuru saņēmusī Latvijas vīru izlase "Open" grupas septītās kārtas cīņā nospēlēja 2-2 ar Paragvaju, kas ir turnīra 51. numurs. Uzvaras Latvijas izlases rindās ar melnajām figūrām izcīnīja pirmais numurs Igors Kovaļenko, bet ar baltajām figūrām to pašu paveica Toms Kantāns. Savukārt zaudējumus cieta Artūrs Neikšāns (baltās figūras) un Ņikita Meškovs (melnās). Šoreiz atpūtās Artūrs Bernotas.

Šī turnīra septiņās kārtās Latvijas vīru komanda guvusi vien trīs uzvaras.

Tikmēr turnīru ļoti veiksmīgi iesākušās dāmas, kas izliktas ar 42. numuru, pirmdien cīnījās 2-2 ar sacensību 67. komandu Alžīriju. Uzvaras guva Linda Krūmiņa (baltās) un Elizabete Limanovska (melnās), bet zaudējumus piedzīvoja Laura Rogule (baltās) un Elīna Otikova (melnās). Ja dienu iepriekš, kad latvietes līdzīgā cīņā piekāpās Azerbaidžānai, visām pretiniecēm bija ievērojami augstāks reitings, šoreiz tas daudz bija labāks visām latvietēm, tomēr tas netika pilnībā izmantots.

Kopvērtējumā pēc septiņām kārtām Latvijas dāmas ar deviņiem punktiem atkāpušās uz 27. pozīciju, kaut divas kārtas iepriekš bija 13. vietā, bet vīri "Open" grupā ar astoņiem punktiem ir vien 55. vietā. Vīru turnīra vadībā ir Azerbaidžāna, kuras sastāvā spēlē Latvijā dzimušais Vācijas starptautiskais lielmeistars Arkādijs Naidičs, kurš kopš 2015. gada maija pārstāv Azerbaidžanu.

Turnīrs 11. kārtu garumā ilgs līdz 5. oktobrim.

Šaha Olimpiādes risinās reizi divos gados, iepriekšējā turnīrā vīriem tiekot pie augstās, 17. vietas, kamēr dāmas bija 44.pozīcijā. Toreiz pasaules mediju uzmanības lokā nokļuva Latvijas finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, kura uzvarēja pārliecinošo pasaules ranga līderi un planētas čempioni Jifaņu Hou. Šoreiz Reizniece-Ozola sacensībās nepiedalās, jo valstī ir pirmsvēlēšanu laiks.