Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Dambretiste Česnokova - U16 Eiropas čempione

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Dambretiste Česnokova - U16 Eiropas čempione
Jeļena Česnokova uz augstākā pakāpiena Pinskā
Foto: bjcbolderaja.lv

Baltkrievijas pilsētā Pinskā aizvadītajā mēnesī risinājās Eiropas čempionāts 100 lauciņu dambretē. Latvijas jaunā talante Jeļena Česnokova (14) izcīnīja čempiones titulu U16 vecuma grupā. Pagājušājā gadā viņa triumfēja arī pasaules līmenī.

Bolderājiete deviņās kārtās savāca 13 punktus. Uz goda pjedestāla tika arī krievietes Rufina Ajupova un Angelina Popova (abām pa 12 punktiem). Česnokova startēja ne īpaši veiksmīgi, taču sīvā konkurencē ar vecākām un pieredzējušākām pretiniecēm pierādīja, ka ar pacietīgu darbu un ar rakstura stingrību var izcīnīt čempiones titulu. Savā vecuma grupā viņa bija jaunākā dalībniece.

Mūsu Česnokovas trenere ir Zoja Golubeva - 13kārtējā pasaules čempione.

Kā jau ziņots, 2013. gada U16 pasaules čempionātā Česnokova trīspadsmit gadu vecumā bija turnīra jaunākā dambretiste, un Bolderājas dambretes pulciņa audzēkne izcīnīja pasaules čempiones titulu. BJC "Bolderāja" atzina, ka Česnokovas rezultāts ir unikāls, viņai piemīt milzīgs talants. "Bolderājas" pedagogi cer uz turpmāku pašvaldības atbalstu talantīgo audzēkņu startiem.

Izmantotie resursi:
www.bjcbolderaja.lv