Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Šaha olimpiāde: dāmas turpina bez zaudējumiem, vīriem otrā neveiksme

Šaha olimpiāde: dāmas turpina bez zaudējumiem, vīriem otrā neveiksme
Dana Reizniece-Ozola
Foto: sahafederacija.lv

Piektdien Turcijas pilsētā Stambulā notiekošajā pasaules šaha olimpiādē notika ceturtā sacensību kārta. Mūsu sieviešu izlase tika pie kārtējās uzvaras, bet kungiem diemžēl otrais zaudējums pēc kārtas.

Mačā pret Baltkrieviju dāmām pie panākumiem tika Dana Reizniece Ozola, Laura Rogule un Ingūna Erneste, savukārt neveiksmi piedzīvoja Katrīna Šķiņķe, tādejādi summā – 3:1 Latvijas uzvara. Tā mūsējām bija trešā uzvara četrās cīņās. Latvietes joprojām cīnās bez zaudējumiem (iepriekšējā kārtā pret Nīderlandi tika gūts neizšķirts). Turnīra tabulā tas Latvijas komandai šobrīd dod augsto septīto vietu.

Veiksmīgi noslēgt ceturto kārtu iespēja bija arī vīriešiem, kuri mērojās spēkiem ar Maķedoniju. Lielu pārsvaru bija ieguvuši Aleksejs Širovs un Ilmārs Starostīts, bet Arturam Neikšānam un Vitālijam Samoļinam bija līdzīgas vai pat, varētu teikt, neizšķirtas pozīcijas. Tomēr turpmākie noteikumi nebija mūsējiem nebija labvēlīgi – Neikšāns cīnījās neizšķirti, Širovs un Starostīts nespēja noturēt pārsvaru un abi cīnījās neizšķirti, bet Samoļins piedzīvoja kuriozu neveiksmi – sajaucot izdarīto gājienu skaitu, pārtērēja apdomas laiku. Tādejādi – 1.5:2.5. Tas vīru izlasei bija otrais zaudējums pēc kārtas. Pēc četrām kārtām viņiem divas uzvaras un tikpat zaudējumu.

Šodien sieviešu izlasei nopietns pārbaudījums – mačs pret Slovākiju, kas arī spēlē bez zaudējumiem (trīs uzvaras, viens neizšķirts), bet vīriešu izlasei spēle pret Gvatemalas valstsvienību.

Izmantotie resursi:
LATVIJAS ŠAHA FEDERĀCIJA »
Istanbul 2012 World Chess Olympiad


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-01 15:33, pirms 12 gadiem
Samoļin, olimpiāde nav Latvijas čempionāts! TIK daudz barankas lasīt jau ir necienīgi.
Pēteris Kripans uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans junioros un Jānis Āriņš veterāniem aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, bet Ričardam Osītim junioru konkurencē un Jānim Lelim veterāniem sudraba medaļas, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.