Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Česnokovai septītā, bet Valnerim astotā vieta PČ ātrajā dambretē

Ints Megnis
Ints Megnis

Česnokovai septītā, bet Valnerim astotā vieta PČ ātrajā dambretē
Jeļena Česnokova un Matrena Nogovicina
Foto: ufa17.fmjd.org

Talantīgā Latvijas sportiste Jeļena Česnokova piektdien guva septīto vietu starp dāmām, kamēr pieredzējušais Guntis Valneris bija astotais vīru vidū Bergāmo notikušajā pasaules čempionātā ātrajā dambretē jeb blicā.

Sacensības divu dienu garumā notika vairākos posmos. Finālā vīriem A finālā ar 20 punktiem 15 kārtās triumfēja krievs Aleksandrs Švarcmans, kamēr Valneris ar 16 punktiem bija astotais, bet Raimonds Vīpulis iekrāja deviņus punktus, kas deva 15. vietu.

Tikmēr B finālā otrais bija Roberts Misāns, kurš summā līdz ar to ierindojās 18. pozīcijā, kamēr C finālā septīto vietu guva Jānis Āriņš.

Savukārt dāmām A finālā ar 22 punktiem triumfēja baltkrieviete Darja Fjodoroviča. Tikmēr 16 punkti septīto vietu deva Česnokovai, bet viņas trenere Zoja Golubeva ar 14 punktiem šoreiz palika 13. pozīcijā.

Kā vēstīts, trešdien notika sacensības ātrspēlē jeb rapidā, kur Golubeva bija trešā starp dāmām, izcīnot pasaules čempionāta medaļu.

Šī gada galvenais notikums Latvijas dambretē risināsies decembrī, kad Golubeva Rīgā aizvadīs dueli par pasaules čempiones titulu.