Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Golubeva atsakās no dalības pasaules čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Golubeva atsakās no dalības pasaules čempionātā
Zoja Golubeva ar pasaules vicečempiones šķīvi. Foto: dambrete.lv

Latvijas dambretes leģenda Zoja Golubeva atteikusies no dalības šī gada pasaules čempionātā, tādējādi netieši apstiprinot iepriekš Sportacentrs.com teikto, ka viņa, visticamāk, noslēgs karjeru.

Golubeva pērn novembrī Rīgā titulcīņā par pasaules čempiones titulu simtlauciņu dambretē dāmām piekāpās polietei Natālijai Sadovskai, deviņu kārtu duelī ciešot neveiksmi ar rezultātu 50:58.

Jau pēc šīs cīņas sešpadsmitkārtējā pasaules čempione sarunā ar Sportacentrs.com teica, ka plāno noslēgt karjeru. "Šķiet, šis man bija 26. pasaules čempionāts. Domāju, ka vairs nespēlēšu," stāstīja sportiste, kura pirmo titulu izcīnīja 1986. gadā. "Man ir 50 audzēkņu, kuri prasa daudz spēka. Man patīk strādāt ar bērniem. Man pašai dzīvē pietiek uzvaru, interesantāk ir ar bērniem."

Šogad pasaules čempione tiks noskaidrota jūnijā Krievijā, tajā sacenšoties 16 sportistēm. Kaut sākotnēji organizatori bija iekļāvuši Golubevu starp turnīra dalībniecēm, otrdien tika oficiāli paziņots, ka viņa šajās sacensībās nepiedalīsies.

Šobrīd pasaules rangā Sadovska ieņem otro vietu, kamēr Golubeva ir trešā. Golubeva 2017. gadā Tallinā jau sešpadsmito reizi karjerā kļuva par pasaules čempioni, kamēr Sadovska 2016. gadā uzvarēja pasaules čempiones titulmačā, bet Rīgā pie titula tika otro reizi.