Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:901, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivo Čapiņš

Bond18: 'Lietas, ko es sapratu tikai ar laiku', 2. raksts

Rakstu sērija, kuras autors ir viens no foruma '2+2' moderatoriem, pazīstams MTT turnīra spēlētājs, Tonijs 'Bond18' Dansts, kas stāsta par turnīra spēles pamatiem.

Viena no biežāk izplatītākajām kļūdām, ko es esmu novērojis – pozīciju nozīmes nezināšana izspēļu laikā. Kļūdas, tiek pielaistas visos MTT turnīru līmeņos un, kas ir interesanti, ka arī pats bieži kļūdījos. Patlaban gan, apgūstot pokera stratēģijas un iepazīstot pozīciju nozīmi, esmu sācis spēlēt pat pārāk piesardzīgi, bet to nevar uzskatīt par kļūdu, bet to nevar nosaukt arī par kļūdu.

Daudzi spēlētāji neizprot pozīciju nozīmīgumu, kam par iemeslu galvenokārt ir pirms flopa spēles nezināšana, un spēlētāji nezina, kā pareizi izmantot pozīciju priekšrocības. Bieži vien spēlētāju žetonu skaits uz rokām ir pārāk mazs, ka pietiek, lai izspēlētu pāris rokas, un lielākā daļa spēlētāju neizprot savas kļūdas, piesaukdami likmes no nepozīcijas.

Jo vairāk spēlēsiet ar zinošiem spēlētājiem, jo ātrāk sapratīsiet pozīciju nozīmi izspēlēs. Ja vēlaties iegūt pierādījumus maniem vārdiem, palūdziet spēlētāju, kas pārzina pirms flopa spēli, uzspēlēt ar jums divatā viens pret vienu, un jūs ātri vien sapratīsiet, ka tiekat 'izmantots'.

Pirmkārt, ko der zināt par likmju piesaukšanu bez pozīcijas: ja jums ir mazāks žetonu skaits par 40BB, tad piesaukt palielinātas likmes no Mazās likmes (Small Blind) pozīcijas varat tikai pāris gadījumos. Vispārīgi, ja runājam par SB pozīciju, tad jebkura roka ar šādu žetonu skaitu var tikt izspēlēta vai nu ar – kāršu nomešanu vai 3x likmes paaugstināšanu. Ir tikai pāris gadījumu, kad varat piesaukt likmi. Piemēram:

1. Ja zinošs agresīvs spēlētājs no beigu pozīcijas izdara likmes palielinājumu un jums uz rokām ir ap 30BB žetonu, tad jūs, atrodoties SB pozīcijā, varat piesaukt likmi ar kārtīm KQs, KJs, QJs, AJo, lai gan jāņem vērā, ka arī tā ir ļoti riskanta spēle, jo spēlētājs no BB pozīcijas var mēģināt nozagt ar Squeeze spēli.

2. Zinošs spēlētājs izdara likmes palielinājumu no sākuma/vidus pozīcijas un jums uz rokām ir tāda tipa kārtis kā AQ, un jūs atrodaties SB pozīcijā, tad jūs varat piesaukt likmi.

3. Reizēm, ja atrodaties SB pozīcijā piesaukt likmi ar AA, gadījumos, ja spēlējat pret spēlētājiem, kas nezina jūsu sākuma kāršu roku diapozonu.

Tomēr der pieminēt, ka lielākoties spēlētāji lielākās kļūdas pieļauj izspēlējot no BB pozīcijas. Šajā brīdī spēlētāji no BB pozīcijas iegūst priekšrocību, jo jāpiesauc mazāks žetonu skaits, kā arī spēlētājiem ir pēdējiem jāizdara savs gājiens pirms flopa spēlē.

Ieteicamais roku diapozons, atrodoties BB pozīcijā, pret spēlētāju no beigu pozīcijas, kas izdarījis likmies palielinājumu ir: KT/KJ/KQ, QT/QJ, JT, AJ/AT, T9s, kā arī reizēm runa varētu būt par vienas masts Ax kārtīm.

Kāršu diapozons būtiski samazinās, ja jāatbild uz pretinieka likmi, kas izdarījis gājienu no sākuma pozīcijas - AQ, AJs, KQ, QJs. Balstoties uz saviem pierakstiem par pretinieku spēles stilu un savu žetonu skaitu, es spēlēju vai nu piesardzīgi vai arī agresīvi.

Ja runājam par spēli no pozīcijas, tad, manuprāt, lielākā daļa spēlētāju spēlē agresīvāk nekā paši iedomājas. Piemēram, turnīros, kad likmju līmensi sasniedz Antes, ja atrodos beigu pozīcijā, un visi pirms manis ir nometuši kārtis, es izdaru likmes palielinājumu ar lielākoties jebkurām kārtīm, kas man uz rokām, ja esmu pārliecināts, ka lielākoties pretinieki aiz manis nometīs savas kārtis.

Ja man un spēlētājiem, kas atrodas SB un BB pozīcijā ir aptuveni 30BB žetonu skaits, tad mans roku diapozons, ar ko izdarīšu likmes palielinājumu, atrodoties beigu pozīcijā, būs sekojošas sākuma rokas – 22+/A2o+/43s+/65o+/, kā arī jebkuras divas kārtis kas lielākas par 8, piemēram, T7s+.

Ja atrodos Cutoff pozīcijā (vienu pirms dīlera), tad mans roku diapozons, ar ko izdarīšu likmes palielinājumu, paliks gandrīz tāds pats kā augstāk minētās, vienīgais ko izslēgšu no sava roku diapozona būs dažāda masts konektoris, kā T7s, kā arī vairākas dažādas masts dūži ar mazajām kārtīm Ax.

Ja sākat spēlēt ar tik plašu sākuma kāršu diapozonu spēlētāji, kas atradīsies mazajā un lielajā likmes pozīcijā pielāgosies jūsu spēles stilam, tomēr lielākoties vāji spēlētāji, piesauks jūsu likmes, neizdarot likmes atkārtotu palielinājumu 3x apmērā (re-raise), jo, kā saka mana draudzene, 3x likmes pārlikšanai bieži vien nepietiek dūšas, jo ir bail. Cenšaties sekot līdzi spēlētājiem un spēles dinamikai, kuri spēlētāji bieži zog, kuri piesauc likmes, un kuri spēlētāji nomet savas kārtis. Turpiniet spēlēt agresīvi izdarot likmes uz tiem spēlētājiem, kas neizrāda agresivitāti attiecībā pret jūsu darbībām, jo pat gadījumos, ja viņi piesauks jūsu likmes, jums vienalga ir samērā lielas iespējas iegūt banku, ja viņi nebūs trāpījuši flopā.

Iegaumējiet, spēlējot agresīvi no beigu pozīcijām vairums gadījumu Jums ir nepieciešams izdarīt turpinājuma likmes (C-bet) pēc Flopa kāršu izlikšanas galdā, lai gan der uzmanīties, ka var gadīties, ka flopā var tikt izliktas kārtis, uz kurām jūsu pretinieki ir ieguvuši sakritību un turpinās spēlēt, tāpēc atsevišķos gadījumu izdarīt turpinājuma likmi nav obligāti. Ņemiet vērā, ka jūsu pretinieki, kas piesauks likmes, atrodoties BB pozīcijā, uz rokām būs kārtis no A līdz 9.

Piemēram, atrodoties Cuttoff (vienu pirms dīlera) pozīcijā, jūs izdarāt likmi ar kārtīm 55, un flopā tiek izliktas kārtis – QT8. Pie šāda flopa bieži vien jūsu pretinieki piesauks jūsu turpinājuma likmi vai pat pārliks to, tāpēc gadījumos, kad ir izlikts šāds flops var arī neizdarīt likmi un apskatīties nākamo kārti. Papildus der uzmanīties no šādām flopa kārtīm: QJx, QTx, 89T, 89J, KJ9, JTx, 9Tx.

Ceru, ka esat sapratuši pamata noteikumus, kas attiecināmi uz pozīciju.

Tiekamies jau drīz nākamajā rakstā, kurā pastāstīšu par darbību izdarīšanas nozīmīgumu un mērķiem!

Par Pokerstars:
PokerStars.com ir pasaules lielākā pokera istaba, ar vairāk kā 40 miljoniem spēlētāju visā pasaulē. To izvēlas labākie pasaules spēlētāji, jo šeit atrodami visvairāk ikdienas turnīru kā jebkur citur ar labāko drošību tiešsaistē. PokerStars.com istabā ir izspēlētas visvairāk izspēļu kā jebkurā citā pokera istabā, uz doto brīdi 50 miljardi izspēles un 300 miljoni turnīru.


Poker
2

Re-buy turnīri - labi vai slikti!?

Šajā rakstā mazliet par re-buy turnīriem un to plusiem un mīnusiem.
Omaha Hi/Lo roka

Omaha Hi/Lo noteikumi!

Omaha Hi/Lo ir pokera spēle ar četrām kārtīm,tāpat kā Omaha High,bet atšķirība ir tā, ka Omaha Hi/Lo spēlē ir iespēja savākt arī zemāko kombināciju un saņemt pusi no spēles bankas. Šeit īsumā būs aprakstīti spēles noteikumi un arī padomi ar kādām kārtīm nevajadzētu spēlēt.
8

Grāmatas par pokeru.

Viens no lieliskākajiem veidiem kā mācīties pokeri ir lasot grāmatas (protams, neskaitot praktiskās nodarības) Zemāk aprakstītās grāmatas ir domātas Texas Hold’em spēlētājiem. Bez šīm grāmatām ir pieejamas protams arī grāmatas par pārējiem pokera spēles veidiem – Seven Card Stud, Five Card Stud, Omaha, Omaha H/L. Tomēr šeit dotajās grāmatās būs norādījumi un mācības par Texas Hold’em pokera spēli. Tomēr, mums ir pieejama informācija par grāmatām, kurās ir atrodama informācija par pārējo pokeru spēļu veidiem un stratēģijām.