Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:901, Did:0, useCase: 3

Autors: LatvianMusician

Likmju izmēri kopā ar Tristanu Veidu

Likmju izmēri kopā ar Tristanu Veidu
Tristans Veids

Tristans Veids spēlē dzīvo pokeru, kā arī tiešsaistē, kurš viņš pazīstams ar segvārdu „cre8ive”. Vēl viņš ir DeepStacks University instruktors, kur viņš māca visu sākot no pamatiem un beidzot ar augstākā līmeņa stratēģiju. Veids piekrita kopā ar PokerNews parunāt par likmju izmēriem.

Kad tu sāc strādāt ar studentu grupu, kuras ir lielākās kļūdas, ko viņi izdara saistībā ar likmju izmēriem?

Pamatā šīs kļūdas tiek izdarītas pirms flopa. Viņi netur savas likmes 2 līdz 4 blaindu robežās vai arī viņu likmes visu laiku ir vienādas. Daudzi amatieri, spēlējot pēc flopa, nezin, cik liela ir banka, tāpēc tie neveic likmes atkarībā no bankas lieluma.

Labi, parunāsim par preflopu. Kādus faktorus tu apsver, kad izlem kāda izmēra likmes izdarīt pirms flopa?

Pirmā lieta, ko es apskatu ir blaindu lielums un steku lielumi. Ja visiem spēlētājiem ir 100 lielie blaindi, tad es jūtos labāk, ja veicu 3x reizu pirms flopa. Ja steki ir mazāki, es samazināšu reizus līdz 2.2 vai 2.5 lielajiem blaindiem. Kā tikko spēlē parādās antes, es praktiski vienmēr turēšu savus reizus zem 2.5 lielajiem blaindiem. Viss ir atkarīgs no spēlētājiem pie galda, kā arī no tā, kā spēlētāji spēlē.

Kad spēlē ir antes un pie tik maziem reiziem pirms flopa, vai tad nerodas situācija, kad lielajam blaindam ir izdevīgi aizstāvēt savu blaindu ar jebkādu roku? Vai tava postflop meistarība un pozīcija to visu atmaksā?

Lielais blainds var aizstāvēt izdevīgi dažos gadījumos ar noteiktu roku, taču parasti, pret meistarīgu pretinieku, kuram turklāt ir uz tevi pozīcija, viņš tiks apspēlēts. Labs spēlētājs atradīs veidu kā zaudēt mazāk čipus, kad lielajam blaindam ir laba roka un viņš atradīs veidu, kā iegūt pēc iespējas vairāk žetonus, kad lielajam blaidam ir roka ar kaut kādu vērtību. Par šo koncepciju daudzi cilvēki aizmirst.

Kā limperi ietekmē tava preflop reiza izmēru?

DeepStacks Live viens no instruktoriem, Maiks Matusovs, ir liels piekritējs tam, ka pirms flopa jāizdara reizs 3 lielo blaindu apmērā un jāpievieno viens blainds par katru limperi. Ja ir divi limperi, tad būtu jāveic 5x likme. Personīgi es uzskatu, ka limpera izolēšana un izspēles kontroles ņemšanas savās rokās ir daudz svarīgāka nekā pašas likmes izmērs. Dažreiz es tāpat veikšu 2.5x vai 3x likmi. Atkarībā no spēlētāja pie galda, es, iespējams, izolēšu ar lielāku likmi.

Kādus spēlētājus tu izolē?

Visticamāk, es izolēšu ar lielāku likmi, kad aiz manis ir spēlētāji, kuriem patīk apskatīt lētus flopus. Kā arī es izolēšu spēlētājus, kuri lielās bankās reaģē savādāk nekā mazās.

Kā ar tribet izmēriem pozīcijā un bez tās?

Par tribet izmēriem pirms flopa nav noteiktas formulas, kā tam arī vajadzētu būt. Viss ir atkarīgs no spēlētāja. Internetā, daži cilvēki nomet uz maza izmēra tribet, taču dzīvajās spēlēs var veikt 3x vai 4x tribet un tāpat saņemt pretī call. Parasti, ja esat pozīcijā, es domāju, ka tribet izmēram jābūt 3x vai mazāk, bet ja pozīcijas nav, tad es ieteiktu 3x vai nedaudz lielāku. Ja zināsiet savus pretiniekus, tad uz šo jautājumu būs daudz vieglāk atbildēt.

Pēc flopa, kad tev ir iniciatīva un pozīcija, kas jāņem vērā nosakot turpinājuma likmes izmēru?

Ir daži svarīgi principi turpinājuma likmju izdarīšanā. Pirmkārt, jāskatās, cik daudzos cilvēkos jums jāveic likme. Ja ir 4 vai 5 spēlētāji, tad jāveic lielāka turpinājuma likme gandrīz vienmēr. Ja esat pret vienu vai diviem oponentiem, mazāka likme var iziet cauri, piemēram, puse bankas. Jums jāseko tam, kā palielinoties bankai, tā attiecas pret jūsu steku. Piemēram, flopā un turnā jāliek tādas likmes, lai riverā jums paliktu bankas izmēra likme.

Ļoti labs padoms. Izskatās, ka iesācēji bieži liek likmi flopā nedomājot uz priekšu kas notiks, ja viņu likmi pārliks vai, ja viņi ieraudzīs turnu.

Jā. Pokerā viss ir atkarīgs no spēlētāja. Ja kāds spēlētājs nometīs uz likmi apmēram trešdaļu bankas vērtu, tad jūs vienkārši sadedzināt žetonus, ja neliekat mazas likmes. Ja kāds cits nenometīs un bankas izmēra likmi un jums ir spēcīga roka, sodiet viņu par to.

Vai ir vēl kaut kas, ko vēlies pateikt iesācējiem par likmju izmēriem?

Vienmēr ziniet, kāds ir jūsu steks, cik liela ir banka un ko jūs vēlaties panākt, ja esat iesaistīts izspēlē. Uzturiet savas likmes stabilas un domājiet uz priekšu.

Informācijas avots: pokernews.com


Poker
2

Re-buy turnīri - labi vai slikti!?

Šajā rakstā mazliet par re-buy turnīriem un to plusiem un mīnusiem.
Omaha Hi/Lo roka

Omaha Hi/Lo noteikumi!

Omaha Hi/Lo ir pokera spēle ar četrām kārtīm,tāpat kā Omaha High,bet atšķirība ir tā, ka Omaha Hi/Lo spēlē ir iespēja savākt arī zemāko kombināciju un saņemt pusi no spēles bankas. Šeit īsumā būs aprakstīti spēles noteikumi un arī padomi ar kādām kārtīm nevajadzētu spēlēt.
8

Grāmatas par pokeru.

Viens no lieliskākajiem veidiem kā mācīties pokeri ir lasot grāmatas (protams, neskaitot praktiskās nodarības) Zemāk aprakstītās grāmatas ir domātas Texas Hold’em spēlētājiem. Bez šīm grāmatām ir pieejamas protams arī grāmatas par pārējiem pokera spēles veidiem – Seven Card Stud, Five Card Stud, Omaha, Omaha H/L. Tomēr šeit dotajās grāmatās būs norādījumi un mācības par Texas Hold’em pokera spēli. Tomēr, mums ir pieejama informācija par grāmatām, kurās ir atrodama informācija par pārējo pokeru spēļu veidiem un stratēģijām.