Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Šmēdiņš par iegūto Karaļa trofeju: "Uz mani jau nespēlēja, beigās paveicās"

Šmēdiņš par iegūto Karaļa trofeju: "Uz mani jau nespēlēja, beigās paveicās"
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Helio

Doma laukumā vakar noslēdzās pludmales volejbola svētki. "King Of The Beach" turnīrā triumfēja Jānis Šmēdiņš. "Helio" televīzijas intervijā uzvarētājs nedižojās ar triumfu un bija piezemēts savos izteikumos. Aleksandrs Samoilovs atzina, ka šādi pasākumi ir ļoti vajadzīgi.

Jānis Šmēdiņš jau trešo reizi izcīnīja Karaļa trofeju. Kas ļāva to iegūt? "Laba piespēle," atzīst uzvarētājs. "Uz mani jau nespēlēja. Es gribēju, lai spēlē uz mani, bet viņi spēlēja uz Edgaru [Toču]. Un tad mēs arī uz Sašu [Samoilovu] spēlējām. Tad beigās Edgars ar Sašu izspēlēja, bet mēs ar Mārtiņu [Pļaviņu] bijām tikai nedaudz palīgi laukumā. Domāju, ka bija diezgan labs treniņš. Beigās mums bišķi paveicās."

Jāņa uzvara bija pelnīta? "Pelnīti būtu, ja uz viņu spēlētu un viņš pats izcīnītu," norāda pārinieks.

Aleksandrs Samoilovs: "Šādi šova pasākumi ir vajadzīgi šim sporta veidam. Īpaši tādās vietās - es domāju, ka puse cilvēku, kuri bija apkārt tribīnēs, pat nezināja, kas ir pludmales volejbols. Līdz ar to popularizēšanai tādi pasākumi ir ļoti labi - pludmales volejbols nestandarta vietā."

Piedalīsieties šādā pasākumā arī nākamgad? "Tas ir atkarīgs no organizatoriem. Ja normāli uzaicina, tad mēs vienmēr piekrītam. Esam vienā laivā, ko sauc par pludmales volejbolu. Arnis Tunte organizē tādu pasākumu, un cilvēki izrāda iniciatīvu. Latvijā mums nav tik daudz cilvēku, kuri pludmales volejbolu virza uz priekšu. Mums jāpalīdz ar to, ko varam. Mēs varam palīdzēt ar labu spēli," informē Aleksandrs.

Doma laukuma Karalis atzīst, ka bija forši, taču sistēmu varētu pamainīt - seši nospēlētie seti ir par daudz, labāk būtu spēlēt tikai trīs setus.

Samoilovs/Šmēdiņš svētdien brauks uz Pasaules tūres finālposmu Romā, tad divas dienas treniņiem, bet pirmā spēle ieplānota trešdien kvalifikācijā. "Mēģināsim būt uz kājām, bet neko nesolām. Jārēķinās, ka pēc uzvarām nāk kritumi. Mēs darīsim visu, lai kritums nebūtu, bet - kā būs, tā būs," saka Jānis.

.

Izmantotie resursi:
"Helio" interaktīvā televīzija / facebook.com/JanisSmedinsAleksandrsSamoilovs


Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.