Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točs un Finsters pauž neizpratni par Latvijas izlases sastāva izvēli Kontinentālā kausa izcīņai

Jānis Celmiņš

Točs un Finsters pauž neizpratni par Latvijas izlases sastāva izvēli Kontinentālā kausa izcīņai
Edgars Točs un Rihards Finsters
Foto: pludmales.volejbols.lv

Latvijas pludmales volejbola izlase 4. un 5. septembrī Sočos (Krievijā) aizvadīs Kontinentālā kausa izcīņas 4.kārtas spēles, tiekoties ar Krievijas, Baltkrievijas un Slovākijas pludmales volejbolistiem. Neizpratni ar Latvijas izlases sastāva izvēli pauduši ārpus sastāva palikušie Rihards Finsters un Edgars Točs.

Jau vēstīts, ka Latvijas pludmales volejbola izlasi Kontinentālā kausa izcīņas 4. kārtā pārstāvēs Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža un Ruslans Sorokins/Toms Šmēdiņš vīriešu konkurencē, kā arī Tīna Graudiņa/Inese Jursone un Alise Lece/Marta Ozoliņa sieviešu turnīrā. Vīriešu komandas treneris ir Andris Šmēdiņš, bet sieviešu komandu trenē Aigars Birzulis.

Neizpratni un neapmierinātību ar sastāva izvēli savā komandas Facebook.com kontā pauduši ārpus sastāva palikušie Točs un Finsters. „Diemžēl, dažreiz lēmumi, kas tiek izdarīti "no augšas" nav saprotami, un šoreiz mums nav saprotams lēmums par Latvijas pludmales volejbola izlases sastāva izvēli Kontinentālā kausa izcīņas 4. kārtai, kas notiks Sočos 4. un 5. septembrī. Uzskatām, ka šāda mēroga sacensībām, kur tiek startēts un cīņa notiek par vietu valstij, ir jādod iespēja braukt ikvienam. Tāpat kā Eiropas un Pasaules sacensībās, kad no vienas valsts ir ierobežots vietu skaits, tiek rīkotas, tā saucamā, "Country Quota". Arī šoreiz tas būtu godīgs risinājums pret visām pusēm - rīkot atlases spēles, lai noteiktu spēcīgākos,” teikts komandas Facebook.com kontā.

„Nav saprotams šis LVF izdarītais lēmums - nevis izvēlēties pāri, kas trenējas kopā un gūst pieredzi startējot kopā, bet gan uzticēt lēmumu pieņemt vienam cilvēkam, kas izvēlas par labu diviem pilnīgi atsevišķiem spēlētājiem - R. Sorokinam / T. Šmēdiņam. Šis te minētais arguments - augstākā līmeņa spēļu pieredze nekā pārējiem pretendentiem, uzskatām, nav pamatots un izvēle ir izdarīta par labu tikai personām, nevis domājot uz priekšu par iespēju cīnīties un parādīt savu valsti no labākās puses. Šis gadījums kārtējo reizi pierāda to, ka, diemžēl, lai arī cik smagi Tu strādātu, cīnītos par sevi, saviem mērķiem un komandu, vienmēr būs kāds, kas tiks nobīdīts visiem priekšā un kam šīs te iespējas tiks dotas uz "vecu lauru" pamata, nedomājot par nākotni, par attīstību un visu pārējo,” vēstīts Toča un Finstera izplatītajā paziņojumā.

Latvijas pludmales volejbolisti maija sākumā Kontinentālā kausa izcīņas 3. kārtā savās grupās pirmās vietas nespēja izcīnīt, tāpēc pa tiešo netika pusfinālā, bet ir spiesti spēlēt ceturtajā kārtā. Latvijas vīriešu izlasi pārstāvēja Jānis Šmēdiņš/Mārtiņš Pļaviņš un Ruslans Sorokins/Aleksandrs Solovejs. Turcijas pilsētā Fethijē notikušajā grupas turnīrā pirmajā spēlē ar 2:0 tika uzvarēta Horvātija, grupas finālā ar 1:2 zaudēts Turcijai, bet spēlē par 2. vietu grupā ar 2:0 uzveikta Anglija.

Jāatgādina, ka Kontinentālā kausa izcīnīšana ir viens no veidiem, kā valstij iegūt ceļazīmi uz Riodeženeiro olimpiskajām spēlēm.

  +6 [+] [-]

, 2015-08-31 19:20, pirms 9 gadiem
piekritu ToFi duetam,kas attiecas uz Sorokinu Smedinu.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-31 19:24, pirms 9 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: piekritu ToFi duetam,kas attiecas uz Sorokinu Smedinu.
Kas tur ko nepiekrist, pat jāsaka tā.

  +7 [+] [-]

, 2015-08-31 19:35, pirms 9 gadiem
Kāda tur neizpratne....Treneris Šmēdiņš paņem savu dēlu. Rezultāti nav svarīgi.

  +8 [+] [-]

, 2015-08-31 19:37, pirms 9 gadiem
Točs/Finsters duetam vajadzēja būt Sorokina/Šmediņa vietā !

  -2 [+] [-]

, 2015-08-31 19:48, pirms 9 gadiem
Sorokinam tur ir jābūt, tikai jautājums, vai tiešām ar Tomiņu? Varbūt labāk Armandu bija paķert un uz to mērķtiecīgi iet?

Pret laba līmeņa pāriem diemžēl FT vienveidīgā spēle nedarbojas. Pret viduvējiem pāriem izdodas ieķert setu uz pārsteigumu, pret augstākas raudzes spēlētājiem, kuriem ir pastāvīgs treneris, nekādu variantu jau no pirmās izspēles.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-31 20:54, pirms 9 gadiem
WTF Točs/Finsters viennozimigi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-08-31 21:06, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: pfff..Sorokins tikko BRA 4. pari nokoda
Sorokins ok, bet pastāsti, kad Toms pēdējo reizi kādu ievērības cienīgu panākumu guvis?

  +1 [+] [-]

, 2015-08-31 21:07, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: pfff..Sorokins tikko BRA 4. pari nokoda
Sorokins viens nokoda? Pajautājiet Šmēdam,ko Toms pats par TO visu domā un kādā sportiskajā formā atrodas...

  +4 [+] [-]

, 2015-08-31 21:47, pirms 9 gadiem
Izvēles kritēriji nav saprotami, vienas personas lēmums manuprāt nav objektīvs.

  +4 [+] [-]

, 2015-08-31 21:58, pirms 9 gadiem
nesmuki
jo nav sportisku argumentu

  -3 [+] [-]

, 2015-08-31 23:13, pirms 9 gadiem
Viss ir pareizi un l0ģiski.

  +3 [+] [-]

, 2015-09-01 10:59, pirms 9 gadiem
Kāpēc neļaut izspēlēt kvalifikācijas maču starp abiem pretendējošajiem pāriem? Tas laikam būtu objektīvākais risinājums un neviens nevarētu palikt nepamatoti abižots.

     [+] [-]

, 2015-09-02 12:54, pirms 9 gadiem
Lūk, ka Brazīlijas federācijai ir noteikta, iepriekš zināma sistēma, kā izvēlēties. Kādēļ LVF tāda nevarētu būt? Ar rezultātiem no zemāka ranga sacensībām... FIVB - Beach Volleyball
In determining the first two pairs announced Tuesday, the CVB used results from nine FIVB World Tour events this season based on a pair’s best seven results among the nine events. This week’s Rio Open on Copacabana beach was also part of the formula if no team had clinched a berth.
Dāmām FIVB komandu rangā Jursone/Graudiņa 121. un Lece/Ozoliņa 140. FIVB - Beach Volleyball Rankings