Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Finsters/Točs izglābjās pret šveiciešiem un iekļūst pamatturnīrā

Finsters/Točs izglābjās pret šveiciešiem un iekļūst pamatturnīrā
Rihards Finsters
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Edgars Točs Pasaules kausa tūres posmā Maskavā iekļuvuši pamatturnīrā. Latvieši izcīnīja divas uzvaras kvalifikācijas turnīra spēlēs, pārspējot Norvēģijas un Šveices duetus.

Rihards Finsters un Edgars Točs līdzīgi kā citi labākie Latvijas pludmales volejbola dueti pirms divām nedēļām sacentās Ventspils smiltīs Latvijas čempionāta pirmajā posmā, paliekot aiz Aleksandra Samoilova/Jāņa Šmēdiņa un Mārtiņa Pļaviņa/Haralda Regžas, kuri jau garantējuši dalību Pasaules kausa tūres Maskavas trīs zvaigžņu pamatturnīrā. Finsteram un Točam vajadzēja uzvarēt divas spēles kvalifikācijā, pirmajā kārtā tiekoties ar norvēģiem Danielu Bergerudu un Matiasu Berntsenu.

Spēli labāk iesāka Norvēģijas duets, izvirzoties vadībā ar 4:2. Nākamajās izspēlēs situācija neuzlabojās, latviešiem sasniedzot trīs punktu deficītu (5:8). Vairākkārt šajā sezonā jau pieredzēts, ka Finsters un Točs spēli sāk nesekmīgi, bet saņēmās pirmā seta izskaņā, vai atspēlējās otrajā un trešajā setā. Līdz tehniskajam pārtraukumam norvēģi turpināja būt labāki laukumā, palielinot savu pārsvaru arī līdz pieciem punktiem (13:8). Pēc atpūtas latvieši atbildēja ar trīs gūtiem punktiem pēc kārtas, atgriežoties spēlē. Vēl vienu izrāvienu Finsters un Točs nespēja veikt, cīņai līdz pat pirmā seta beigām ritot punkts punktā. Tādējādi latvieši pirmo setu zaudēja ar rezultātu 18:21.

Arī otrā seta sākumā Berntsens un Bergeruds ātri ieguva divu punktu pārsvaru. Teju līdz seta vidum dueti punktus guva pārmaiņus, kad norvēģi vēlreiz atspēlējās aizsardzībā un panāca trīs punktu pārsvaru (9:6). Tas gan tā palika uz brīdi, jo arī latvieši atbildēja ar labu spēli aizsardzībā, tehniskajā pārtraukumā dodoties pie rezultāta 10:11. Turpinājumā abi dueti cīnījās kā līdzīgs ar līdzīgu, Finsteram un Točam beidzot atjaunojot līdzsvaru uz tablo īsi pirms otrā seta izskaņas (17:17). Tas bija lūzuma punkts otrajā setā, jo latvieši guva arī nākamos trīs punktus, droši tiekot pie trīs setbumbām. Ar nelielu satraukuma devu trešā no setbumbām tika arī izmantota, Finsteram un Točam gūstot panākumu ar 21:19.

Līdz ar to uzvarētāju vajadzēja noskaidrot trešajā setā. Tā ievadā Finsters un Točs ieguva minimālu pārsvaru, bet tad to palielināja līdz trīs punktiem (6:3). Norvēģijas duets nedomāja padoties un ātri vien zaudēto atspēlēja, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (7:7). Tas gan arī bija viss, ko Berntsens un Bergeruds šajā spēlē iespēja, jo vadību tiem pārņemt neizdevās. Latvijas duets atjaunoja trīs punktu pārsvaru, tad atkal tas sadila līdz minimumam, bet uzvara mačā tomēr tika nosargāta, Finsteram un Točam iesoļojot kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā - 2-1 (18:21, 21:19, 15:12).

Cīņā par vietu pamatturnīrā Finsteram un Točam pretī stājās šveicieši Niko Bīlers un Marko Kratigers, kuriem kvalifikācijas turnīra pirmā kārta bija brīva. Spēles sākumā dueti cīnījās līdzīgi, bet pirmie pie divu punktu pārsvara tika Finsters un Točs (8:6). Šveiciešiem izdevās atspēlēties jau līdz tehniskajam pārtraukumam, tālāk cīņai ritot punkts punktā. Latvijas duetam izdevās saglabāt minimālu vadību līdz pat seta izskaņai, kurā izdevās izmantot otro setbumbu - 22:20.

Arī otrā seta sākumā spēle latviešiem gāja no rokas, kas ļāva minimālu deficītu pārvērst četru punktu pārsvarā (7:3). Nākamos trīs punktus gan guva Šveices duets, bet pirms tehniskā pārtraukuma notika lūzums, kā rezultātā Finsters un Točs nonāca iedzinējos ar 8:12. Lai arī seta otrajā pusē izdevās izrauties un sadeldēt deficītu līdz minimumam (17:18), seta galotnē nedaudz pārāki tomēr bija Bīlers un Kratigers - 18:21.

Tādējādi arī šajā cīņā uzvarētāja noteikšanai vajadzēja trīs setus. Seta pirmā puse Latvijas duetam bija sevišķi neveiksmīga, kas lika nonākt iedzinējos ar 5:9. Varēja likties, ka viss ir beidzies, bet Finsters ar Toču lauza cīņas gaitu, ne vien panākot izlīdzinājumu, bet arī iegūstot uzreiz divas mačbumbas. Otro no tām izdevās realizēt, mačam noslēdzoties ar latviešu uzvaru un iekļūšanu pamatturnīrā - 2-1 (22:20, 18:21, 15:13).

Līdz ar to Maskavas triju zvaigžņu pamatturnīrā Latviju pārstāvēs uzreiz trīs pāri, Samoilovs/Šmēdiņš, Pļaviņš/Regža un Finsters/Točs.


, 2017-05-31 19:56, pirms 7 gadiem
No 5: 9 atspēlētis! - visu cienju. Tā turpināt rītdien!
, 2017-05-31 20:43, pirms 7 gadiem
Nu malači, atspēlēties no 5:9 trešajā ne pārāk bieži kādam izdodas! Lai veiksmīgas spēles arī rīt!
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi Sakvaremā sāk ar uzvaru un šovakar cīnīsies pret brālēniem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs pārspēja Urugvajas atlētus Hansu Hannibalu/Nikolasu Ljambiasu - 21:16, 21:15. Izšķirošā kvalifikācijas spēle notiks plkst. pēc 22.20 (sāksies krietni vēlāk) - tiešraide būs šajā rakstā!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
9

Olimpiskās atlases rangs: Samoilova un Graudiņa nostiprinās sestajā vietā

Jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova nostiprinājušās sestajā pozīcijā.