Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Vīru un dāmu duetiem pa uzvarai Ļubļanas pamatturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Vīru un dāmu duetiem pa uzvarai Ļubļanas pamatturnīrā
Varvara Brailko un Anete Namiķe. Foto: facebook.com/Jurmala.Beachvolley

Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes posmā Slovēnijas pilsētā Ļubļanā pa uzvarai izdevies izcīnīt Varvarai Brailko un Anetei Namiķei, kā arī Mihailam Samoilovam un Matīsam Gabdulļinam. Dāmas tika galā ar Dānijas duetu, bet zaudēja lietuvietēm. Tikmēr vīri uzvarēja Kazahstānas duetu.

Atšķirībā no vīru duetiem Varvara Brailko un Anete Namiķe varēja iztikt bez kvalifikācijas un uzreiz varēja gatavoties pamatturnīra cīņām. Grupas pirmajā spēlē latvietēm pretī stājās Helle Sondergārda un Klāra Vindelefa, kuras vakar pārvarēja kvalifikāciju. Interesanti, ka Sondergārda ir jau ļoti pieredzējusi (30 gadus veca), bet ne ar to lielāko starptautisko turnīru pieredzi, bet viņas 16 gadus vecajai pāriniecei šī ir pirmā sezona un pirmais puslīdz nopietnais turnīrs.

Spēles pirmais sets izvērtās gana spraigs, vien tā galotnē izšķirošo un uzvaru nesošo pārsvaru iegūstot Latvijas pludmales volejbolistēm - 23:21. Otrajā setā Brailko un Namiķe parādīja savu varēšanu un neatstāja pretiniecēm nekādas cerības. Galu galā uzvara pirmajā spēlē ar 2-0 (23:21, 21:10) un vieta izslēgšanas spēlēs. Šovakar par uzvaru grupā latvietes cīnījās pret lietuvietēm Vīteni Vitkauskaiti un Urti Andriukaiti.

Cīņā pret lietuvietēm Latvijas jaunās pludmales volejbolistes nespēja parādīt pienācīgu pretestību. Pirmajā setā latvietes guva vien 11 punktus, bet otrajā setā palika uz 10, zaudējot ar 0-2 (11:21, 10:21). Līdz ar to Brailko un Namiķe negarantēja uzreiz vietu ceturtdaļfinālā, bet rīt spēlēs astotdaļfinālā. Pretinieces tajā noskaidrosies vēlāk.

Vakar pārvarējuši kvalifikāciju, Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins pamatturnīru sāka B grupā ar spēli pret Kazahstānas pludmales volejbolistiem Alekseju Kuļešovu un Artjomu Petrosjanu. Abi ieguvuši pieredzi vienas zvaigznes turnīros, kas noteikti varēja būt plus.

Spēles pirmajā setā Kazahstānas duets arī spēja izcīnīt uzvaru ar 21:15, bet otrajā setā latviešiem izdevās lauzt cīņas gaitu un uzvarēt ar 21:19. Viss izšķīrās trešajā setā, kurā tieši Samoilovs un Gabdulļins ieguva izšķirošo pārsvaru, svinot panākumu ar rezultātu 2-1 (15:21, 21:19, 15:11). Līdz ar to arī vīru duets iekļuvis izslēgšanas spēlēs, bet par pirmo vietu grupā rīt plkst. 11:00 cīnīsies ar vieniem no turnīra favorītiem, Kacperu Kujavjaku un Mateušu Paškovski no Polijas.