Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točs par olimpiskajām spēlēm: "Mērķis ir uzlēkt augstāk par galvu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Točs par olimpiskajām spēlēm: "Mērķis ir uzlēkt augstāk par galvu"
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš, Foto: worldtour.2018.fivb.com

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs savā pirmajā kopīgajā gadā sasniedza labus rezultātus, piesakoties kā ļoti reāli pretendenti uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Točs atklāj, ka medaļas noliktas atvilknē, lai netraucētu tiekties uz jauniem sasniegumiem, lasāms laikrakstā "Latvijas Avīze".

"Nostrādāja savstarpējā ķīmija un Mārtiņa pieredze," šī gada rezultātus rezumē Edgars Točs, kurš gan netīksminās par sasniegto, lai nenobloķētu virzību uz nākamajiem panākumiem. "Medaļas uzreiz ieliku atvilknē, nekur neizkāru. Kausus grūtāk noslēpt, tie stāv dēla istabā."

Starp pasaules labākajiem bloķētājiem Točs ir viens no augumā īsākajiem (196cm), taču fiziskie parametri šeit ne vienmēr ir izšķirošie. Lielu lomu spēlē pieredze. Pats uzskata, ka ir progresējis tieši laukuma pārredzēšanā, līdz ar to var darīt, ko grib, nevis tikai to, kas sanāk. Pļaviņš esot ļoti palīdzējis ar padomiem. "Šis bija pirmais gads, kad sapratu, ko un kāpēc daru," atzīst latviešu pludmales volejbolists.

Portāla bvbinfo.com apkopotā informācija liecina, ka Pasaules tūres 2018. gada sezonā Točs nopelnījis 53 000 ASV dolārus, kas ir 3.7 reizes vairāk nekā visās iepriekšējās sezonās. Točs informē, ka nopelnīto naudu iegulda sevī, lai kļūtu labāks pludmales volejbolists. "Kaut ko nopērku sievai, lai neapvainojas," smejas Edgars. Neaizraujas ar ārišķībām un brauc ar 13 gadus vecu auto, kas ne vienmēr darbojas pareizi.

2017. gadā Točam bija doma beigt karjeru, jo laiks gāja uz priekšu, bet ar sportu nesanāca nopelnīt. Bet tad piezvanīja Mārtiņš Pļaviņš un aicināja spēlēt kopā. Bankas konts tobrīd bija tukšs. Pirmajā kopīgajā turnīrā Pļaviņš/Točs pārsteidzoši triumfēja Pasaules tūres četru zvaigžņu posmā, kas 2018. gada janvārī risinājās Hāgas hallē.

Točs atklāj, ka kvalificēties 2020. gada olimpiskajām spēlēm nav lielākais mērķis, jo vēlas "uzlēkt augstāk par galvu." Pļaviņš un Točs nav starp jaunākajiem, tāpēc svarīga ir pašdisciplīna.

Nākamās lielās sacensības būs 2019. gada 2.-6. janvārī, kad atkal risināsies Hāgas posms.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška

     [+] [-]

, 2018-10-31 16:20, pirms 5 gadiem
Kaut kā izklausās banāli. Mārtiņš izvilka , tā būtu pareizāk.