Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas "Masters" turnīra uzvarētāji garantēs ceļazīmes uz PČ

Jānis Celmiņš

Jūrmalas "Masters" turnīra uzvarētāji garantēs ceļazīmes uz PČ
Jānis Šmēdiņš
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šonedēļ Jūrmalā notiekošā Jūrmalas “Masters” sērijas turnīra uzvarētāji garantēs savai valstij vienu vietu nākamgad Austrijā notiekošajā pasaules čempionātā (PČ). Augstākminētās ceļazīmes uz PČ tiks izspēlētas gan dāmu, gan kungu konkurencē, šodien preses konferencē pavēstīja turnīra organizatori un Latvijas Volejbola federācijas pārstāvji.

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) izplatītajā paziņojuma gan teikts, ka viens pāris savai valstij var garantēt tikai vienu ceļazīmi, kas automātiski nozīmē to, ka, piemēram, Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa uzvara turnīrā nedos valstij papildu vietu PČ, ja šis duets PČ kvalificēsies arī caur CEV rangu.

Latviju turnīrā pārstāvēs četras vīru un trīs dāmu komandas. Kā pirmie no Latvijas 2800 sēdvietu ietilpīgā stadiona smiltis jau ceturtdien iemēģinās Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs, kuriem būs jāpiedalās kvalifikācijas sacensībās. Trīs citi Latvijas vīru dueti – Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš, Mārtiņā Pļaviņš / Haralds Regža un Rihards Finsters / Edgars Točs sacensības uzsāks piektdien ar pamatsacensībām. Tikmēmr visi mūsu dāmu dueti Alise Lece / Marta Ozoliņa (Latvijas čempiones), Tīna Graudiņa / Anastasija Kravčenoka (Eiropas U22 čempiones) un Agnese Caica / Paula Ņečiporuka sacensības uzsāks ar pamatsacensībām, arī piektdien.

Lai gan laikapstākļi šodien Jūrmalā nav tie labākie (pūš vējš un nedaudz smidzina lietus), organizatori cer, ka nedēļas nogalē pludmales volejbola līdzjutēji labos laika apstākļos varēs izbaudīt augstas raudzes Eiropas līmeņa spēles.

Jūrmalas "Masters" turnīrā kvalifikācijas un pamatsacensību apakšgrupu spēlēs, kuras notiks ceturtdien un piektdien, ieeja būs bez maksas. Uz izslēgšanas spēļu pirmajām trīs kārtām - astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, kā arī pusfinālu sievietēm - biļetes maksās desmit eiro, bet uz izšķirošajām spēlēm - ieejas biļetes var iegādāties par 15 eiro.

CEV tehniskais delegāts Dirks Dekers šodien notikušajā preses konferencē pauda gandarījumu par organizatoru paveikto un atzina, ka nākamgad Jūrmala būs gatava uzņemt Eiropas čempionāta finālposmu. “Man prieks, ka turnīrs notiek pludmalē pie jūras, jo sezonas laikā sacensības notiek gan kalnos, gan pie ezeriem, gan pilsētās, bet te mēs redzam skaistu pludmali. Jācer, ka nedēļas nogalē arī laiks mūs lutinās un vējš būs nedaudz mazāks kā šodien,” teica Dekers.

Tiešraidēs turnīra spēles jau no piektdienas būs vērojams arī Sportacentrs.com TV kanālā.