Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš EČ otrajā spēlē eksaminēs spāņus

Jānis Celmiņš

Samoilovs un Šmēdiņš EČ otrajā spēlē eksaminēs spāņus
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: cev.lu

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šodien Austrijas pilsētā Klāgenfurtē aizvadīs savu otro spēli Eiropas čempionāta B apakšgrupā, tiekoties ar Spānijas duetu Fransisko Marko un Kristianu Garsiju, kuri vakar piedzīvoja zaudējumu, kamēr Latvijas duets tika pie uzvaras. Cīņas sākums plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.

Pirmās divas B apakšgrupas cīņas vakar noslēdzās bez lieliem pārsteigumiem. Pie panākuma tika gan Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, gan itāļi Alekss Ranjerī un Adrians Karambula. Latvijas pāris, lai gan otrajā setā pamanījās nonākt zaudētājos (15:18) pret mājiniekiem Aleksandru Hūberu / Robinu Zaidlu, prata izglābties un uzvarēja divos setos – 2:0 (21:17, 21:19). Tikmēr itāļi svinēja drošu uzvaru pār Latvijas komandas šodienas pretiniekiem spāņiem Marko un Garsiju – 2:0 (21:12, 21:17).

Spānijas duets ar spilgtiem sasniegumiem šosezon lepoties nevar, un arī savstarpējās spēlēs pret Samoilovu un Šmēdiņu spāņiem klājies smagi. Trijās cīņās, kuras tikušies šie Latvijas un Spānijas dueti (visas trīs reizes 2014. gada vasarā) pārāki izrādījušies mūsu pludmales volejbolisti, turklāt pie panākumiem visos mačos izdevies tikt divu setu cīņās. Maijā spāņi paviesojās arī Jūrmalā, kur CEV Masters sērijas turnīrā ieņēma 17.vietu. Viena 17.vieta spāņiem šogad arī Pasaules kausā. Šāds sasniegums viņiem izdevās Horvātijā notikušajā Major sērijas turnīrā, kurā Samoilovs un Šmēdiņš nepiedalījās.

Vakar Samoilovs un Šmēdiņš cīņu aizvadīja gandrīz vienā elpas vilcienā. Neliels kritums Latvijas pārim gadījās otrā seta sākumā un beigu daļā, kad austrieši labi uzservēja, taču no trešā seta kopīgiem spēkiem izdevās izglābties. Arī šodienas spēlē no Latvijas komandas tiek gaidīta tikai un vienīgi uzvara. Ja nenotiks pārsteigumi, tad izšķirošā cīņa par pirmo vietu grupā, kas izslēgšanas spēlēs garantēs brīvu pirmo kārtu, Sašam ar Jāni būs piektdien, kad pretiniekos būs jau pieminētie itāļi.

Eiropas čempionāta pamatturnīrā startēs 32 dueti, kuri ir sadalīti astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Grupu uzvarētāji iekļūs uzreiz astotdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējas spēlēs izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, kamēr grupu vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies. Samoilovs/Šmēdiņš iepriekšējos divos kontinenta čempionātos izcīnīja sudraba godalgas. 2013. gadā Latvijas duets finālā zaudēja spāņiem Pablo Ereram un Adrianam Gaviram, bet pirms gada atzina itāļu Paolo Nikolai un Danieles Lupo pārākumu. Grupu turnīra spēles Klāgenfurtē vīriešiem sākās trešdien un ilgs līdz piektdienai, kad notiks arī pirmā izslēgšanas spēļu kārta. Astotdaļfināls un ceturtdaļfināls notiks sestdien, bet pusfināls un spēles par medaļām svētdien.

Šodienas mačam video tiešraidē sekot nevarēs. Teksta tiešraidē gan spēles no Klāgenfurtes tiek piedāvātas. Karstākajiem pludmales volejbola līdzjutējiem jāmeklē tā šeit: 2015 CEV A1 Beach Volleyball Europameisterschaft Spēle risināsies otrajā laukumā, tās sākums plkst. 16:00 pēc Latvijas laika. Mūsējo sniegumam Klāgenfurtes smiltīs varēs sekot arī portāla Sportacentrs.com Twitter.com kontā šeit: https://twitter.com/Sportacentrs Informēsim savus sekotājus par rezultāta attīstību Latvijas un Spānijas duetu divkaujā.