Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš turnīru Ostravā sāk ar uzvaru un zaudējumu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš turnīru Ostravā sāk ar uzvaru un zaudējumu
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar mainīgām sekmēm sākuši Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Čehijas pilsētā Ostravā. Latvieši pirmajā spēlē pārspēja šveiciešus Adrianu Haidrihu un Mirko Geršonu, bet tad zaudēja čehiem Ondžejam Perusičam un Davidam Švaineram.

Samoilovs un Šmēdiņš šogad pirmajos trīs lielajos četru zvaigžņu turnīros spēlējuši ar mainīgām sekmēm - 25. vieta Dohā, 5. vieta Sjamenā un 17. vieta pirms divām nedēļām Itapemā. Ostravā latviešiem pirmajā spēlē vajadzēja mēroties spēkiem ar šveiciešiem Adrianu Haidrihu un Mirko Geršonu, kuri iepriekš minētajos turnīros izcīnīja attiecīgi 25.; 17. un 9. vietu. Teju pirms gada abi dueti Ostravā arī tikās grupu turnīrā, kad pārāki ar 2-0 (22:20, 21:16) bija Samoilovs un Šmēdiņš, kuri turnīru noslēdza 9. vietā.

Šo spēli labāk sāka Latvijas duets, ātri iegūstot trīs punktu pārsvaru (5:2). Neilgi pēc tam Geršonam izdevās ļoti laba serve un izspēle, kas ļāva sadeldēt deficītu līdz minimumam. Samoilovam epizodiski radās grūtības ar Haidriha bloka apspēlēšanu, tādējādi rezultāts kļuva neizšķirts pēc vienas no šādām reizēm (7:7). Šveicieši uzreiz arī pārņēma vadību, to nosargājot līdz tehniskajam pārtraukumam (11:10).

Pēc tehniskā pārtraukuma šveiciešiem bija iespēja iegūt divu punktu pārsvaru, bet ar bloku punktu guva Šmēdiņš. Tas ievadīja izrāvienu, Latvijas duetam izvirzoties vadībā ar 14:12. Haidrihs turpināja kļūdīties uzbrukumā, bet pēc Šmēdiņa eisa rezultāts jau kļuva 17:13. Haidriham izdevās atrast pāris punktus pie Samoilova, kuram nedaudz kliboja serves uzņemšana. Latvijas duets seta galotnē atguva zaudēto un izcīnīja drošu panākumu ar 21:16.

Otrajā setā jau daudz labāk laukumā darbojās Šveices pludmales volejbolisti, izvirzoties vadībā ar 6:3. Drīz vien latvieši atspēlējās, sadeldējot deficītu līdz minimumam (6:7). Tas gan bija tikai mazs uzplaiksnījums, jo Šveices duets ātri atjaunoja trīs punktu pārsvaru. Pēc tehniskā pārtraukuma šveicieši ieguva arī piecu punktu pārsvaru, soļojot pretī trešajam setam (14:9). Ik pa brīdim Latvijas duetam vēl izdevās samazināt rezultāta starpību, bet ne izglābt setu - 17:21.

Trešajā setā dueti cīnījās līdzīgi, gūstot punktus pārmaiņus. Minimālā vadībā turējās Samoilovs un Šmēdiņš, kas nemainījās līdz seta otrajai pusei, kad latviešiem izdevās iegūt arī trīs punktu pārsvaru (10:7). Tas bija galīgais lūzums setā, kas ļāva tikt pie panākuma visā spēlē ar rezultātu 2-1 (21:16, 17:21, 15:9).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš nodrošinājuši vietu izslēgšanas spēlēs, bet šovakar cīnījās par uzvaru grupā un vietu astotdaļfinālā. Viņu pretinieki bija čehi Ondžejs Perusičs un Davids Švainers, kuri pirmajā spēlē ar 2-1 (21:17, 19:21, 15:11) pārspēja ASV pludmales volejbolistus Vilijamu Alenu un Stefordu Sliku.

Pirmā seta pirmajā pusē pie divu punktu pārsvara tika čehi, bet līdz tehniskajam pārtraukumam jau bija vadībā ar 12:9. Pēc atpūtas spēle turpināja nevesties, latviešiem zaudējot vēl divus punktus. Līdz pat seta beigām čehi kontrolēja notikumus laukumā, pārliecinoši uzvarot pirmo setu ar rezultātu 21:13.

Arī otro setu labāk sāka Čehijas duets, izvirzoties vadībā ar 3:1. Latvieši nepalika atbildi parādā, atjaunojot līdzsvaru uz tablo, bet tam atkal sekoja divi zaudēti punkti (4:6). Samoilovam un Šmēdiņam vēlreiz izdevās atspēlēties, bet minimālu vadību līdz tehniskajam pārtraukumam tāpat saglabāja pretinieki (11:10). Pēc pārtraukuma čehi pirmo reizi otrajā setā ieguva trīs punktu pārsvaru (14:11). Latvijas duetam atkal vajadzēja mesties atapēlēties, spējot ar šo grūto uzdevumu tikt galā (15:15). Tas izrādījās arī viss, jo čehi uzreiz guva trīs punktus pēc kārtas, kas izšķīra seta un mača likteni. Samoilovs un Šmēdiņš atzina Čehijas dueta pārākumu ar 0-2 (13:21, 18:21).

Tādējādi Samoilovam un Šmēdiņam būs jāspēlē izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kas paredzēta rīt, dienas otrajā pusē. Pretinieki noskaidrosies pēc grupu turnīra beigām.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja