Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņam/Točam divas ļoti labas spēles, bet uzvara tikai viena

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņam/Točam divas ļoti labas spēles, bet uzvara tikai viena
Edgars Točs. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ar uzvaru un zaudējumu sākuši Čehijas pilsētā Ostravā notiekošo Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru. Pirmajā spēlē latvieši sakāva ASV spēlētājus Tri Bornu un Teiloru Krebu, bet otrajā spēlē atzina spāņu Pablo Ereras un Adriana Gaviras pārākumu.

Pļaviņš un Točs šogad trīs aizvadītajos turnīros atzīmējušies ar 17. un divām devītajām vietām. Čehijā mērķis noteikti bija vismaz ceturtdaļfināla sasniegšana. Latvijas duetam pirmie pretinieki bija Tri Borns un Trevors Krebs no ASV, kuri pagājušajā nedēļā Ķīnā notikušajā četru zvaigžņu turnīrā palika ceturtie. ASV duets bija uzskatāms par šī dueļa favorītu.

Tikmēr spēli lieliski sāka tieši latvieši, izvirzoties vadībā ar 10:4. ASV duets sāka pamazām atdzīvoties, bet tāpat lielais Latvijas dueta pārsvars saglabājās. Dueti devās tehniskajā pārtraukumā pie rezultāta 13:8. Seta otrajā pusē ASV pludmales volejbolisti turpināja ik pa laikam kļūdīties uzbrukumā, kamēr latvieši spēlēja precīzi. Tādējādi izdevās atjaunot sešu punktu pārsvaru (17:11). Arī atlikušajās izspēlēs ASV duets nespēja parādīt pienācīgu sniegumu, ļaujot Pļaviņam un Točam tikt pie viegla panākuma ar 21:13.

Otrā seta sākumā Borns un Krebs varēja tikt pie pirmajiem trīs punktiem, bet latvieši tomēr izķepurojās no sarežģītas situācijām, kam sekoja rezultāta izlīdzināšana (2:2). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, kad latvieši labi nocīnījās aizsardzībā un panāca divu punktu pārsvaru (7:5). Pļaviņš turpināja dominēt aizsardzībā, bet vajadzīgajā brīdī pie tīkla ar bloku pieslēdzās arī Točs. Tādējādi pirms tehniskā pārtraukuma Latvijas duets bija vadībā ar 13:8. Arī seta otrajā pusē Točs dominēja spēlē pie tīkla, kas vēl vairāk tuvināja latviešus uzvarai. Brīnumi nenotika, mačam noslēdzoties Latvijas duetam labvēlīgi ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:12).

Tādējādi Pļaviņš un Točs garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs, bet šovakar cīnījās par uzvaru grupā un garantētu vietu astotdaļfinālā. Šajā mačā latviešiem pretī stājās spāņi Pablo Erera un Adrians Gavira, kuri ar 2-0 (25:23, 23:21) pieveica vāciešus Filipu Bergmanu un Janiku Harmu. Abi dueti pēdējo reizi tikās pērnā gada Pasaules kausa finālā Hamburgā, kad spraigā trīs setu cīņā ar 2-1 (34:32, 17:21, 15:12) uzvarēja Latvijas duets.

Spēli labāk sāka Pļaviņš un Točs, izvirzoties vadībā ar 4:2, bet vēl pēc brīža iegūstot trīs punktu pārsvaru. Spāņiem ilgu laiku nevajadzēja, lai atjaunotu līdzsvaru uz tablo (7:7). Īsi pirms tehniskā pārtraukuma Erera un Gavira pirmo reizi izvirzījās vadībā ar divu punktu pārsvaru (11:9). Pēc atpūtas latviešiem izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo (12:12). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, kad nopietnu izrāvienu veica spāņi (19:15). Pļaviņam un Točam atspēlēties jau bija par vēlu, zaudējot pirmo setu ar rezultātu 17:21.

Otro setu dueti sāka līdzīgi, bet minimālu vadību ar bloku pārņēma Točs. Pēc neilga laika Pļaviņš netika galā ar pretinieka servi, notiekot vadības maiņai, bet Točs ar vēl vienu bloku un eisu izvirzīja latviešus vadībā ar 7:5. Ilgi pārsvaru neizdevās noturēt, jo Točs neatdeva labu pirmo piespēli, Pļaviņam izsitot bumbu autā (8:8). Pirms tehniskā pārtraukuma Pļaviņam izdevās divas identiskas, lieliskas serves, duetiem dodoties atpūtā pie rezultāta 12:9.

Pēc tehniskā pārtraukuma spāņi ātri atjaunoja līdzsvaru uz tablo, kas Pļaviņam un Točam lika ņemt vēl vienu pārtraukumu. Pēc tā sīva cīņa turpinājās, Točam turpinot ļoti labi darboties blokā, kas ļāva atjaunot divu punktu pārsvaru (16:14). Līdz seta beigām latviešiem vajadzēja kārtīgi pasvīst, lai noturētu iegūto pārsvaru. Spāņi ar lielu enerģiju darbojās aizsardzībā, tomēr panākot savu - 19:19. Seta galotnē latvieši neizmantoja setbumbu, bet brīdi vēlāk spāņi izvirzījās vadībā un izcīnīja arī uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:17, 23:21).

Līdz ar to Pļaviņš un Točs palika otrajā vietā grupā un rīt spēlēs izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Pretinieki tajā noskaodrosies pēc grupu turnīra beigām.