Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Sezonas otrais "Ergo Open" posms Jūrmalā bez pirmā posma uzvarētājiem

Sezonas otrais "Ergo Open" posms Jūrmalā bez pirmā posma uzvarētājiem
Toms Šmēdiņš (uzbrukumā) un Aleksandrs Solovejs darbībā
Foto: Facebook - Pludmales.volejbols.lv

Šajā nedēļas nogalē – no 2. līdz 4. jūnijam – Jūrmalā norisināsies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā ERGO OPEN 2017 otrais posms. Pirmoreiz šosezon sacensībās piedalīsies abu dzimumu pludmales volejbolisti – sieviešu un vīriešu pāri. Sacensības notiks pludmales volejbola stadionā Majoru pludmalē, kur skatītāji varēs ne tikai bez maksas vērot aizraujošas spēles, bet arī piedalīties konkursos un iegūt balvas no čempionāta atbalstītājiem.

Pirmajā čempionāta posmā tika noskaidroti tikai labākie vīriešu dueti - uzvaru guva pasaules ranga līderi Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Šoreiz par uzvaru cīnīsies arī labākās Latvijas pludmales volejbolistes. Arī sezonas otrā LČ posma tiešraides piedāvās portāls Sportacentrs.com, svētdienas spēles varēs vērot arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

Piektdien, 2. jūnijā, sacensības sāksies ar kvalifikācijas turnīru vīriešiem, kurā 20 dueti noskaidros sešus pamatturnīra dalībniekus. Sestdien piecos laukumos sāksies pamatturnīra sacensības gan vīriešiem, gan sievietēm, kas cīņas uzsāks uzreiz pamatturnīrā, savukārt svētdien tiks noskaidroti šī posma labākie.

Otrajā posmā nestartēs 1. posma uzvarētāji Šmēdiņš un Samoilovs, kuri šajā laikā aizvadīs pasaules tūres 3 zvaigžņu turnīru Maskavā, kā arī Mārtiņš Pļaviņš, kurš duetā ar Haraldu Regžu arī ir iekļauts šī pamatturnīra dalībnieku vidū. Taču, iespējams, ka Regžu Jūrmalā tomēr redzēsim, jo Haralds pieteicies arī Latvijas čempionāta ERGO OPEN posmam pārī ar Arni Tunti (abi – O-Sands/MPSK), tāpat kā Edgars Točs duetā ar Rihardu Finsteru (Bloks), kurus Maskavā trešdien sagaida kvalifikācijas turnīrs.

ERGO OPEN 2017 posmam Jūrmalā pieteikušies arī tādi smiltīs, vējā un saulē rūdīti vīri kā Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs (abi – Bloks), Atvars Vilde un Armands Āboliņš (abi – O-Sands/MPSK), Ģirts Glāzers (SK Ķeizarmežs) un Sandris Andrejevs (ASK), kā arī 2016. gada pasaules U-19 čempionāta bronzas medaļnieki Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits.

Klāt būs arī tradicionālie ciemiņi no Lietuvas, kurus šoreiz pārstāvēs pieci dueti, kā arī viens duets no Igaunijas. Savukārt no jaunpienācējiem savu vārdu turnīrā noteikti gribēs teikt Latvijas izlases dalībnieks pagājušās nedēļas pasaules čempionāta atlases turnīrā Ruslans Sorokins, kurš Jūrmalā spēlēs kopā ar Tomu Benjavu.

Plānots, ka Jūrmalā spēlēs visas spēcīgākās Latvijas pludmales volejbolistes, kaut gan divi spēcīgākie dueti – Marta Ozoliņa/Alise Lece (abas – O-Sands/MPSK) un Tīna Graudiņa (Jūrmala)/Anastasija Kravčenoka (Daugavpils) – iekļauti Maskavas turnīra rezervistu sarakstā ar attiecīgi trešo un ceturto numuru. Smilšu pludmalē būs redzama pagājušās sezonas Latvijas čempionāta bronzas medaļniece Agnese Caica, kas spēlēs kopā ar Ilzi Liepiņlausku (abas – O-Sands/MPSK), kā arī pērnā gada ceturtās vietas ieguvēja Līva Sola (Bloks), kuras pāriniece būs Liene Roziņa (Jelgavas NSC). Sacensībās piedalīsies arī trīs dueti no Lietuvas – Ieva Vasiļauskaite/Gerda Grudzinskaite, Agneška Paškeviča/Jekaterina Kovaļska un Birute Aleknavičūte/Ingrida Milkintaite.

Ne velti aiz spēlētājiem minēti ir viņu pārstāvētie klubi un pašvaldības, jo šogad pirmo reizi notiek sacensības arī klubu konkurencē. Katrā posmā Klubu kausa ietvaros vērā tiek ņemti četri labākie kluba dalībnieku rezultāti gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē, un sezonas beigās trīs labākos klubus gaida uzvarētāju kausi. Pēc pirmā posma vadībā ar 240 punktiem ir uzreiz divi klubi – O-Sands/MPSK un Ventspils PVK Bloks. 160 punktus uzkrāja SK Ķeizarmežs, 136 – ASK, 48 – Latvijas pludmale un 40 – SK Fono.

Šosezon Latvijas čempionātā ERGO OPEN 2017 pludmales volejbolisti sacentīsies piecos ERGO OPEN posmos un finālā.

Skatītāji Latvijas čempionāta posmus vīriešu un sieviešu duetiem varēs vērot Rīgā, Jūrmalā, Alūksnē un Saulkrastos, bet čempionāta fināls no 4. līdz 6. augustam notiks Jūrmalas pludmales centrā, kur divas nedēļas pēc ERGO OPEN fināla norisināsies arī Eiropas čempionāts.

Jau piekto gadu aizraujošu čempionāta norisi palīdz nodrošināt Latvijas pludmales volejbola čempionāta ģenerālsponsors apdrošināšanas sabiedrība ERGO. Čempionātu atbalsta Ventspils, Jūrmalas un Alūksnes pilsētas domes.

Ieeja uz visām ERGO OPEN 2017 spēlēm ir BEZ MAKSAS, tāpēc ikviens pludmales volejbola līdzjutējs tiek aicināts klātienē izbaudīt spraigās spēles ar augsta līmeņa pludmales volejbolu, konkursus skatītājiem un karsējmeiteņu uzstāšanos.

Vairāk informācijas par ERGO OPEN turnīriem: Pludmales volejbols

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācijas Preses dienests


Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.