Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Maskavas ''Grand Slam'' jūtams olimpiādes tuvums, finālā Brazīlija pret Spāniju

Maskavas ''Grand Slam'' jūtams olimpiādes tuvums, finālā Brazīlija pret Spāniju
Pablo Erera un Adrians Gavira
Foto: fivb.org

Šajā nedēļas nogalē ar Maskavas ''Grand Slam'' sērijas turnīru pa īstam startējusi pludmales volejbola sezona, jo uz Pasaules kausa tūres trešo posmu ieradušies spēcīgākie pāri. Vīriešu turnīra finālā spēkus samēros brazīlieši Evandro Oliveira / Pedro Solgado un spāņi Pablo Erera un Adrians Gavira.

Sportacentrs.com jau nedēļas gaitā ziņoja, ka divi Latvijas pāri (Ruslans Sorokins / Aleksandrs Solovejs un Mārtiņš Pļaviņš / Hermans Egleskalns) sacensības noslēdza jau pēc kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas, bet vadošais pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš apstājās izslēgšanas turnīra otrajā kārtā. Grupā trīs spēlēs latvieši guva divus uzvaras, zaudējot topošajiem finālistiem Ereram un Gaviram, turpinājumā apspēlēja meksikāņus, bet otrajā kārtā zaudējums pret leģendārajiem brazīliešiem Rikardo Santošu un Emanuelu Rego.

Rikardo un Emanuels turnīru noslēdza ceturtdaļfinālā, kad atzina savu gados jaunāko tautiešu Oliveiras un Solgado pārākumu - 17:21, 21:17, 19:21. Teicamu turnīru līdz šim aizvadījuši arī Vācijas pludmales volejbolisti Jonatans Erdmans un Kajs Matišiks, kuri īsi pirms turnīra sākuma atteicās no dalības pagājušajā nedēļā Jūrmalā notikušajā ''Masters'' sērijas turnīra.

Erdmans un Matišiks savā grupā izcīnīja trīs uzvaras pret krieviem Konstantīnu Semjonovu / Vjačeslavu Krasiļņikovu, venecuēliešiem Hesusu Fanē / Enrikesu Džeksonu un meksikāņiem Huanu Virgenu / Lombardo Ontiveru. Pēc ''play-off'' pirmās kārtas izlaišanas sekoja loģiska uzvara (21:13, 21:18) pret kazahiem Alekseju Sidorenko / Aleksandru Djačenko, bet turnīra pusfinālā spraigā divu setu (17:21, 18:21) spēlē atzīts Ereras un Gaviras pārākums, kuri izskatās, ka olimpiskajā sezonā atkal būs nopietns spēks.

Spāņiem finālā pretī stāsies Evandro un Pedro no Brazīlijas, kuri pusfinālā pārspēja citus tautiešus Kerutī Alisonu un Oskaru Šmitu Bruno - 21:18, 21:19. Spēle par trešo vietu rīt 15:35 pēc Latvijas laika, bet lielais fināls un pirms ''Grand Slam'' trofeja savu īpašnieku noskaidros sāksies pēc cīņas, kuras sākums paredzēts 18:35.

Maskavas ''Grand Slam'' turnīrs tikai vēlreiz apliecina, cik sarežģīta sezona sagaida arī Latvijas vadošo pāri Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu, tāpēc latviešu atbalstītajiem jāspēj novērtēt katra uzvara Pasaules kausa tūres posmos, jo cīņa par vietu olimpiskajās spēlēs būs gan fiziski, gan psiholoģiski sarežģīta. Šmēdiņš pēc Jūrmalas ''Masters'' gan apstiprināja, ka mērķis joprojām ir vietas nodrošināja Riodežaneiro spēlēm jau šajā gadā.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Volleyball - FIVB


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.