Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Jūnija sākumā Vecāķos gaidāms Samoilova/Šmēdiņa un Pļaviņa/Toča duelis

Ints Megnis
Ints Megnis

Jūnija sākumā Vecāķos gaidāms Samoilova/Šmēdiņa un Pļaviņa/Toča duelis
Aleksandrs Samoilovs turnīrā Doma laukumā. Foto: facebook.com/osandsriga

No 5. līdz 8. jūnijam Rīgā, Vecāķu pludmalē notiks iespaidīgs pludmales volejbola turnīrs "Vecāķu Beach Fest" uz 20 laukumiem, kura ietvaros savstarpēju maču aizvadīs arī Latvijas vadošie pāri Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pret Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču.

Kā pavēstījuši sacensības organizējošie "O-Sands", šis būs lielākais pludmales volejbola turnīrs vēsturē. 5. un 6. jūnijā notiks Latvijas čempionāta pludmales volejbolā pirmais posms, turklāt 6. jūnijā plkst. 19:30 savstarpēju spēli aizvadīs Samoilovs un Šmēdiņš pret Pļaviņu un Toču.

Pasaules tūres kalendārā tā pludmales volejbolistiem ir viena no retajām brīvajām nedēļām vasarā, jo no 29. maija līdz 2. jūnijam risināsies turnīrs Čehijā, bet 12. jūnijā sāksies posms Polijā. Šobrīd pasaules rangā Samoilovs un Šmēdiņš ieņem trešo, bet Pļaviņš un Točs dala desmito vietu, līdz ar to var droši teikt, ka tā būs cīņa starp diviem pasaules klases duetiem.

Tāpat "Vecāķu Beach Fest" ietvaros no 6. līdz 8. jūnijam notiks amatieru turnīri. Kā vēsta organizatori, pirmo reizi Latvijā turnīrs tiks spēlēts vienuviet uz 20 laukumiem, būs jaunas vēsmas jauniešu turnīra organizēšanā, jauniešu grupām U15 un U19 finālu spēles tiks translētas televīzijā, bet bērniem dalība sacensībās būs bezmaksas.

Pirmo lielo projektu "O-Sands" organizēja jau pērn, kad Doma laukumā rīkoja pludmales volejbola nedēļu.