Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Finsters/Solovejs Malaizijā pārvar kvalifikāciju, M.Samoilovs/Gabdulļins izstājas

Finsters/Solovejs Malaizijā pārvar kvalifikāciju, M.Samoilovs/Gabdulļins izstājas
Aleksandrs Solovejs un Rihards Finsters. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola dueti ar mainīgām sekmēm sākuši Malaizijā notiekošo Pasaules kausa tūres triju zvaigžņu turnīru. Kvalifikāciju izdevās pārvarēt Rihardam Finsteram un Aleksandram Solovejam, bet zaudējumu jau pirmajā mačā piedzīvoja Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins.

Pagājušajā nedēļā Finsters un Solovejs centās iekļūt Sjamenas četru zvaigžņu pamatturnīrā, bet interesantā trīs setu cīņā zaudēja kvalifikācijas pirmajā kārtā. Arī Kualalumpurā latviešiem vajadzēja spēlēt kvalifikācijā, kur pirmajā kārtā pretī stājās Jaunzēlandes pludmales volejbolisti Tomass Hārtlīzs un Alani Niklins.

Spēli krietni labāk sāka Jaunzēlandes pludmales volejbolisti, ātri iegūstot divu punktu pārsvaru, bet turpinājumā palielinot rezultāta starpību līdz pieciem punktiem (7:2). Finsteram un Solovejam izdevās sadeldēt deficītu līdz trīs punktiem, bet pirms tehniskā pārtraukuma vēl viens nerealizēts uzbrukums, un atkal mīnuss pieci (8:13). Pēc pārtraukuma pagāja labs laiks, lai Latvijas duets kaut nedaudz atspēlētos (14:17).

Jaunzēlandieši drīz pēc tam nespēja realizēt vēl divus savus uzbrukumus. Pēc Soloveja bloka rezultāta starpība palika vairs tikai minimāla (17:18). Jaunzēlandieši paņēma pārtraukumu, pēc kura Solovejs turpināja dominēt pie tīkla, panākot jau minimālu pārsvaru. Finsteram pēc atspēlētas bumbas aizsardzībā bija iespēja noslēgt setu, bet viņš raidīja bumbu autā. Pēc Soloveja neveiksmīgi atņemtās serves pretiniekiem izdevās iegūt setbumbu, bet vēl brīdi vēlāk arī uzvarēt setu ar rezultātu 24:22.

Arī spēles otro setu labāk sāka Jaunzēlandes duets, pēc latviešu kļūdām izvirzoties vadībā ar 3:0. Nākamajās izspēlēs Latvijas pludmales volejbolistiem neizdevās pietuvoties rezultātā. Finsters ik pa laikam riskēja ar servi, bet tas nedeva rezultātu. Beidzot savu uzbrukumu nerealizēja arī pretinieki, Solovejam sadeldējot deficītu līdz minimumam (6:7). Tas ievadīja nelielu izrāvienu, pēc kura latvieši ieguva minimālu vadību. Jaunzēlandes duets panāca izlīdzinājumu, kam sekoja vēl viens Latvijas dueta izrāviens, kas tehniskajā pārtraukumā ļāva doties pie rezultāta 12:9. Arī pēc pārtraukuma latviešiem izdevās dominēt laukumā un vēl palielināt savu pārsvaru (15:11), kas pretiniekiem lika ņemt vēl vienu pārtraukumu. Pēc tā jaunzēlandieši divus punktus atspēlēja, bet tas arī bija viss. Finsters un Solovejs pārliecinoši atguva zaudēto, uzvarot setā ar 21:16.

Trešā seta ievadā pirmos divus punktus guva Latvijas duets. Nākamajās izspēlēs Jaunzēlandes pludmales volejbolisti centās atspēlēties aizsardzībā, bet nedarīja to gana sekmīgi. Finsters un Solovejs saglabāja divu punktu pārsvaru līdz seta vidum, kad jaunzēlandieši panāca 7:7. Dažas izspēles vēlāk Jaunzēlandes duets nespēja realizēt savu uzbrukumu, raidot bumbu autā. Tādējādi latvieši atguva tik vajadzīgo divu punktu pārsvaru. Hārtlīzs un Niklins nepadevās, vēlreiz panākot neizšķirtu pie 11:11. Līdz seta galotnei dueti punktus guva pārmaiņus, minimālu vadību saglabājot latviešiem. Jaunzēlandes duets bija tuvu tam, lai pārņemtu vadību, bet izsita bumbu autā, rezultātam kļūstot 16:15. Nākamos divus punktus gan izdevās gūt, kad kļūdījās Solovejs. Pie rezultāta 20:19 Jaunzēlandes duetam bija iespēja izraut uzvaru, bet sitiens tīklā izglāba latviešus, kuri jau nākamajā izspēlē atspēlējās aizsardzībā un atguva mačbumbu. Arī to izdevās izmantot, izcīnot uzvaru ar rezultātu 2-1 (22:24, 21:16, 22:20).

Līdz ar to Finsters un Solovejs iekļuva kvalifikācijas otrajā kārtā, kurā pretī stājās labi zināmie lietuvieši Luks Kazdailis un Arns Rumševičs. Lietuviešiem pirmā kārta bija brīva. Abi dueti Pasaules kausa apritē pagājušajā sezonā tikās divas reizes, abās pārākiem esot Lietuvas pludmales volejbolistiem.

Spēli ļoti labi sāka Latvijas pludmales volejbolisti, izvirzoties vadībā ar 7:2. Nākamajās izspēlēs lietuviešiem neizdevās nopietni atspēlēties, sadeldējot deficītu vien par punktu (8:4). Seta turpinājumā Latvijas duets kontrolēja cīņas gaitu un to noveda līdz uzvarai ar 21:18. Otrajā setā lietuvieši izrādīja vēl vājāku pretestību, kas beidzās ar likumsakarīgu latviešu uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:13). Tādējādi Finsters un Solovejs rīt varēs spēlēt pamatturnīrā.

Kvalifikācijas turnīrā dalību ņēma arī Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins, kuriem pirmajā kārtā bija krietni nopietnāki pretinieki - Krievijas pludmales volejbolisti Maksims Sivolaps un Artjoms Jarzutkins. Krievi šosezon Kambodžā uzvarēja vienas zvaigznes posmā, bet divu zvaigžņu posmā palika otrie. Dohas četru zvaigžņu turnīrā viņiem neizdevās izkļūt no grupas, paliekot 25. vietā.

Latvijas duets spēli sāka ļoti labi, pirmajā setā neatstājot pretiniekiem nekādas iespējas - 21:13. Otrajā setā viss mainījās, Sivolapam un Jarzutkinam spējot gūt gandrīz tikpat pārliecinošu revanšu ar rezultātu 21:16. Līdz ar to spēles liktenis izšķīrās trešajā setā. Tajā Latvijas duets cīnījās godam, vien seta izskaņā atzīstot Krievijas dueta pārākumu un zaudējot mačā ar rezultātu 1-2 (21:13, 16:21, 15:17).


, 2019-04-30 09:54, pirms 5 gadiem
Nu shitais jau ir pilniigs proljots "maurinjo" brigaadei. Tak meenesi atpakal veel speeja uzvareet shos krievu outsiderus ......sanaak, ka Egiptes nometnes un partneri nekam neder vai?!
Un skatos, arii, ka Genkas lolotais sievieshu paaris otros machus peec kaartas pat nespeej uz starta iziet...... wfk- slaboki, vai?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-04-30 13:13, pirms 5 gadiem
O, "brachkas ilmaari" paarsteidza! very much good!
, 2019-04-30 13:33, pirms 5 gadiem
klasik_vlasik_112736619460170 rakstīja: Nu shitais jau ir pilniigs proljots "maurinjo" brigaadei. Tak meenesi atpakal veel speeja uzvareet shos krievu outsiderus ......sanaak, ka Egiptes nometnes un partneri nekam neder vai?!
Un skatos, arii, ka Genkas lolotais sievieshu paaris otros machus peec kaartas pat nespeej uz starta iziet...... wfk- slaboki, vai?!
tu beidz..visi russki,kuri spēlē tūrē ir baigi labie..jebkurš vat izšaut
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.