Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Gabdulļins izcīna vietu Ļubļanas pamatturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Gabdulļins izcīna vietu Ļubļanas pamatturnīrā
Matīss Gabdulļins un Mihails Samoilovs. Foto: Vadims Morozovs, Latvijas Volejbola fed.

Slovēnijas pilsētā Ļubļanā sāvies Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes posms pludmales volejbolā. Kvalifikācijas turnīra pirmajā un otrajā kārtā uzvaru izcīnīja Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins, bet zaudējumu jau pirmajā spēlē piedzīvoja Rinalds Belerts un Rinalds Aispurs.

Uz pēdējo šī gada Pasaules kausa turnīru Ļubļanā devušies trīs Latvijas dueti. Abiem vīru duetiem šodien vajadzēja spēlēt kvalifikācijā, lai rīt varētu turpināt cīņu pamatturnīrā, kur vietu jau garantējušas Latvijas pludmales volejbolistes Varvara Brailko un Anete Namiķe.

Pirmie spēli aizvadīja Rinalds Belerts un Rinalds Aišpurs, kuri mērojās spēkiem ar Ungārijas pludmales volejbolistiem Botondu Ola un Bensu Strēli. Abiem gados jaunajiem pāriem (nevienam nav vairāk par 19 gadiem) šī bija debija Pasaules kausa tūrē. Spēles pirmajā setā nedaudz labāk veicās ungāriem, kuri spēja gūt panākumu ar rezultātu 21:18. Otrajā setā Belerts un Aispurs devās atspēlēties un to darīja ļoti pārliecinoši, tiekot arī pie pārliecinošas uzvaras ar 21:16. Līdz ar to mača liktenis izšķīrās trešajā setā, kurā nedaudz labāki izrādījās Ungārijas pludmales volejbolisti, aizsūtot jaunos latviešus mājās - 1-2 (18:21, 21:16, 13:15).

Pamatturnīrā centās iekļūt arī Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins. Samoilovs jau ilgi meklē sev bloķētāju, jo labāk jūtās spēlējot aizsardzībā. Gabdulļins sevi labi parādījis Latvijas čempionātā, bet nu kopā ar Samoilovu centīsies spert soli uz priekšu nākamajā līmenī. Viņiem kvalifikācijā pretī stājās horvāti Matija Gracins un Josips Pribaničs.

Latviešus varēja uzskatīt par spēles favorītiem, un viņi to arī apliecināja. Ja pirmajā setā horvāti izrādīja kaut cik nopietnu pretestību, tad otrajā tika pamatīgi sagrauti. Samoilovs un Gabdulļins izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:8), iekļūstot kvalifikācijas izšķirošajā kārtā. Tajā latvieši ar 2-0 (21:19, 21:17) pieveica Dānijas pludmales volejbolistus Jakobu Brinku un Madu Rosageru. Līdz ar to Samoilovs un Gabdulļins iekļuvuši pamatturnīrā, kas sāksies rīt.