Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa: "Pret mums ir grūtāk spēlēt, jo abas esam līdzvērtīgas un stipras"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa: "Pret mums ir grūtāk spēlēt, jo abas esam līdzvērtīgas un stipras"
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa. Foto: CEV.eu

Eiropas pludmales volejbola karalieņu titula īpašnieces Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka atklāj, ka ikdienā nav draudzenes, jo nepieciešams atpūsties vienai no otras, lasāms novembra žurnālā "9 vīri".

Kā jau ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē Graudiņa un Kravčenoka izpelnījās Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Queens of the Beach" titulu. Latvijas dāmas tādējādi tika atzītas par 2019. gada Eiropas labāko komandu sieviešu pludmales volejbolā.

Laukumā ir smagi jāstrādā, tur grūti būt skaistām. Kosmētiskie līdzekļi neder, jo tiek lieti sviedri, smiltis iekļūst acīs, arī lietus, saule un vējš "nenāk par labu smukumam," atklāj Graudiņa, savukārt tikmēr Kravčenokai ir manikīrs, no kā "nagi kļūst izturīgāki."

Abas uzskata, ka ir viena otras cienīgas spēlētājas. "Mēs vadības atbildību dalām līdzīgi, jo ir reizes, kad vienai spēle neiet, bet otrai iet. Un labi, ka tā, jo ir grūtāk spēlēt pret tādu pāri, kur abas spēlētājas ir līdzvērtīgas. Ja redzi, ka viena meitene ir līdere, tad viss skaidrs - jāspēlē pret otru. Tāpēc tas ir pluss, ka abas esam stipras," atzīst Tīna Graudiņa, kurai piekrīt Anastasija Kravčenoka: "Man arī šķiet, ka mums nav tāda izteikta pirmā un otrā numura. Ir brīži, kad Tīna var uzņemties līderes lomu, ir brīži, kad es. Kad neiet vienai, otra var izpalīdzēt."

Ikdienā abas nav draudzenes. "Mums kopā iet jauki, taču, kad esam atgriezušās mājās, tad viena no otras atpūšamies. Kopā spēlējam tāpēc, ka abas esam vienlīdz labas laukumā," informē Graudiņa, kuru papildina Kravčenoka: "Brīvajā laikā viena no otras atpūšamies, tomēr tad, kad pēc kāda laika satiekamies, mums ir par ko parunāt."

Tiecoties uz olimpiskajām spēlēm, Dienvidkalifornijas Universitātē studējošā Graudiņa paņēma akadēmisko atvaļinājumu. Mūsu pludmales volejbolistes nesen triumfēja olimpiskās kvalifikācijas turnīrā un neplānoti ātri izcīnīja olimpisko kvotu. Latvijas Universitātes izglītības vadības maģistratūras studente Kravčenoka ir priecīga par pārinieces akadēmisko gadu, jo tādējādi varēs trenēties kopā un uzlabot kopējo spēli, gatavojoties Tokijas olimpiādei.

Gaidāms, ka Tokijas olimpiskajās spēlēs (25. jūlijs - 8. augusts) būs karsts un mitrs. Japānā vēl nav spēlēts, taču pēc karstuma un mitruma līdzīgajā Ķīnā aizvadīti pieci turnīri, finišējot ne zemāk par devīto vietu - 9., 5., 5., 9., 1.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "9 vīri", Sandris Metuzāls

  +4 [+] [-]

, 2019-10-29 17:18, pirms 4 gadiem
"pēc karstuma un mitruma līdzīgajā Ķīnā aizvadīti pieci turnīri, finišējot ne zemāk par devīto vietu - 9., 5., 5., 9., 1."

Tokijā piecinieks būtu labs!

  +4 [+] [-]

, 2019-10-29 17:21, pirms 4 gadiem
"Mums nav izteikta pirmā numura - ja vienai neiet, otra izpalīdz"

Uzbrukums: Graudiņa > Kravčenoka
Cēliens: Kravčenoka > Graudiņa
Serve: Kravčenoka > Graudiņa
Uzņemšana: Kravčenoka > Graudiņa
Bloks: Graudiņa > Kravčenoka

  +2 [+] [-]

, 2019-10-29 17:34, pirms 4 gadiem
v-bols rakstīja: .
Uzbrukums: Graudiņa > Kravčenoka
Cēliens: Kravčenoka > Graudiņa
Serve: Kravčenoka > Graudiņa
Uzņemšana: Kravčenoka > Graudiņa
Bloks: Graudiņa > Kravčenoka
piemirsi vēl vienu elementu

  +2 [+] [-]

, 2019-10-29 17:48, pirms 4 gadiem
Nu spēka uzbrukums Tīnai daudz labāks, bet māņu sitienu karaliene ir Anastasija. Un sekmes uzbrukumā lielā mērā atkarīgas no uzņemšanas un cēliena. Tāpēc volejbola statistika neparāda objektīvu ainu.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-29 20:11, pirms 4 gadiem
nnoo rakstīja: piemirsi vēl vienu elementu
Ko tu piedāvā?

  +1 [+] [-]

, 2019-10-30 19:07, pirms 4 gadiem
v-bols rakstīja: Ko tu piedāvā?
iespējams aizsardzība?